Ugrás a tartalomra

“Cnesa” dobila novu tehničku opremu

2020.01.28
17:29
Forrás
Pannon RTV
Obrazovno-kulturna ustanova “Cnesa” u Kanjiži je dobila i druge uređaje. Zahvaljujući konkursu Filmskog centra Srbije, ustanova je dobila novi zvučni sistem i platno za projekciju.

Ustanova iz Kanjiže je na konkursu Filmskog centra Srbije dobila milion i po dinara. Pored toga, lokalna samouprava je obezbedila novac potreban za učešće u iznosu od tristo hiljada dinara.

Sala je dobila novo filmsko platno velečine  8x4 metra, koje će jednom odgovaati i za 3D projekciju, objasnila je Erika Nadrljanski Tornai, direktorica Obrazovno-kulturne ustanove  “Cnesa” u Kanjižii, i dodala: „U isto vreme je obnovljen celokupni audio sistem ove sale, montirano je 12 zvučnika sa svake strane sale, i verujemo da sada možemo da pružimo pravi bioskopski doživljaj svima koji dođu kod nas."

Dalji planovi uključuju kupovinu modernog digitalnog projektora, odnosno zamenu 320 sedećih mesta u sali i obnovu kompletnog poda. Saradnici lokalne samouprave u Kanjiži pridaju veliki značaj razvoju kulturnih objekata - rekao je predsednik Opštine, Robert Fejstamer: “Naše kulturne ustanove, na celoj tertoriji opštine, kao prostor zajednice, treba podržati, i kada postoje napori usmereni ka obnovi, a sa strane “Cnese” su bila takva nastojanja i konkursi, onda ti napori u svakom slučaju moraju biti podržani od strane opštine.”

Ustanova je prošle godine obnovljena ne samo iznutra, već i spolja. Zgrada je takođe obnovljena i sa energetskog stanovišta. Izvršena je termoizolacija, zamenjena su vrata i prozori, zamenjen je kotao i modernizovan je sistem centralnog grejanja.

Ukupna vrednost ove investicije bila je 13,2 miliona dinara, od čega je sedamdeset procenata obezbedilo Ministarstvo energetike, a trideset procenata opština.

Cnesa
Kanjiža
Erika Nadrljanski Tornai
Robert Fejstamer

Najnovije

17:22, Frissítve: 17:37

Svi se pripremaju za praznike

Srbija i Subotica već su danas bile u groznici prazničnih priprema. Mnogo se kupovalo i na Mlečnoj pijaci, prema rečima prodavaca gužva je bila već nego obično.

Najčitanije

Postavljen poslednji par šina na brzoj pruzi Subotica-Novi Sad

Radovi na izgradnji deonice brze pruge Beograd-Budimpešta između Subotice i Novog Sada odlično napreduju. Danas poslepodne je kod Bačke Topole postavljen poslednji par šina između dva vojvođanska grada, tako da se glavna pruga može smatrati spojenom.

Veliko prolećno čišćenje u Tornjošu

U Tornjošu su sve generacije u selu dale svoj doprinos, uzimajući u ruke metle, lopate i džakove, kako bi učestvovali u tradicionalnoj radnoj akciji “Dan planete Zemlje”. Zajedno su se trudili da urede selo.