Ugrás a tartalomra

Akcija za zelenije i čistije škole

2020.01.28
18:58
Forrás
Pannon RTV
128 obrazovnih ustanova je najavilo da će učestvovati u ekološkoj akciji “Za čistije i zelenije škole u Vojvodini”. Program ima nagradni fond veći od 4 miliona dinara.

Akciji koju je Pokrajinska vlada pokrenula pre 11 godina, priključuje se svake godine sve veći broj donatora. U Novom Sadu je u utorak ujutro potpisan sporazum o saradnji na realizaciji ovog programa.

Tom prilikom je Mihalj Njilaš, pokrajinski sekretar za obrazovanje, rekao da je važno podizanje svesti građana o životnoj sredini, jer danas ne postoji aktualnija tema od ekologije. On je dodao: „Nagrade su važne zbog motivacije, ali vidimo da će energija i kreativnost koje smo imali poslednjih godina biti prisutni i ove godine. Poverili smo obrazovnim institucijama, đacima, nastavnicima da sami fomulišu projekte. Da se sastoji od akcije i obrazovanja, ili i jedno i drugo, kako bi ojačali svest i kako bi ona ostala u ovim ustanovama."

Mihalj Njilaš
škole

Najnovije

14:09, Frissítve: 19:17

Poskupeli luksuzni proizvodi u Srbiji

U Srbiji je od 1. maja poskupelo nekoliko luksuznih proizvoda. Od utorka će i pušači morati da plaćaju više za jednu paklu cigareta nego do sada. Dobra vest je da ove godine više ne moramo da brinemo o poskupljenju struje i gasa.
16:37, Frissítve: 17:46

Čije jaje je najtvrđe?

U Mokrinu je po 34. put održano Svetsko prvenstvo u tucanju farbanim jajima. Manifestacija se održava svake godine na dan pravoslavnog Vaskrsa, a učesnici dolaze ne samo iz Srbije, već i iz mnogih drugih delova sveta.
16:28, Frissítve: 14:18

Hristos vaskrse!

Vaskrsenje Isusa Hrista je praznik koji simbolizuje pobedu života nad smrću. U svim pravoslavnim hramovima služe se vaskršnje liturije. Patrijarh srpski Porfirije služio je ponoćnu liturgiju u Hramu Svetog Save.

Najčitanije

Posećeni programi na Paliću

Više hiljada ljudi izašlo je i 2. maja na Palić, iako zbog oblačnog vremena nije bila gužva kao prethodnog dana kada se na obali jezera okupilo gotovo 40 hiljada posetilaca.