Ugrás a tartalomra

Godinu dana zatvora za migrante uhapšene na prelazu Reske

2020.01.30
21:27
Forrás
MTI
Optuženi su deportovani iz Mađarske na četiri godine.

Sud u Segedinu je u četvrtak četvorici muškaraca koji su ilegalno ušli na teritoriju Mađarske izrekao kaznu od godinu dana zatvora. Oni su kao članovi jedne veće grupe u utorak ujutro, na graničnom prelazu Reske, preko ograde, nelegalno ušči na teritoriju Mađarske.
Sud je utvrdio da su dva muškarca iz Sirije i dvojica Palestinaca, kao učesnici masovnih nereda krivi za nezakonit prelazak granice. Optuženi su deportovani iz Mađarske na četiri godine.

U blizini je uhapšen i muškarac alžirske nacionalnosti, koji se sa četvoricom svojih drugova nedaleko od gomile prešao ogradu i ušao na tertoriju Mađarske. On je proglašen krivim za nezakonit prelaz granice i osuđen je na deset meseci zatvora i deportaciju na četiri godine.

zatvor
migranti
Mađarska

Najnovije

17:03, Frissítve: 18:20

Posećeni programi na Paliću

Više hiljada ljudi izašlo je i 2. maja na Palić, iako zbog oblačnog vremena nije bila gužva kao prethodnog dana kada se na obali jezera okupilo gotovo 40 hiljada posetilaca.

Najčitanije

Postavljen poslednji par šina na brzoj pruzi Subotica-Novi Sad

Radovi na izgradnji deonice brze pruge Beograd-Budimpešta između Subotice i Novog Sada odlično napreduju. Danas poslepodne je kod Bačke Topole postavljen poslednji par šina između dva vojvođanska grada, tako da se glavna pruga može smatrati spojenom.

Veliko prolećno čišćenje u Tornjošu

U Tornjošu su sve generacije u selu dale svoj doprinos, uzimajući u ruke metle, lopate i džakove, kako bi učestvovali u tradicionalnoj radnoj akciji “Dan planete Zemlje”. Zajedno su se trudili da urede selo.