Ugrás a tartalomra

4 godine Fondacije Prosperitati

2020.01.31
16:26
2020.01.31
16:35
Forrás
Pannon RTV
Fondacija prosperitati obeležila četvrtu godišnjicu rada.

Prvi konkursi fondacije Prosperitati pojavili su se pre četiri godine. To je iz korena pokrenulo život vojvođanskih Mađara, pružilo nove mogućnosti za opstanak na rodnoj grudi, ocenio je na današnjoj konferenciji za štampu predsednik Saveza vojvođanskih Mađara Ištvan Pastor dodavši da su očekivanja ispunjena.

Mandat upravnog odbora je upravo istekao, a u novom sazivu se desila samo minimalna personalna izmena, na mesto Marte Feldi koja je prošle godine umrla došla je ekonomistkinja Ildiko Šnejder-Šara, direktorka doma učenika Evropa u Novom Sadu.

Za iduće četiri godine je Ištvan Pastor istaknuo da postoji politička volja i mogućnost u budžetu za nastavak rada, za šta su otvorene i vlada Srbije i Mađarske. Što se konkursa tiče, biće već poznatih, ali i novih poziva. Na primer, važnim se smatra dalja pomoć već postojećim firmama, ali će biti i edukacija.

Fondacija Prosperitati
Ištvan Pastor
Balint Juhas
Pro Scientia Naturae Alapítvány

Najnovije

16:37, Frissítve: 17:46

Čije jaje je najtvrđe?

U Mokrinu je po 34. put održano Svetsko prvenstvo u tucanju farbanim jajima. Manifestacija se održava svake godine na dan pravoslavnog Vaskrsa, a učesnici dolaze ne samo iz Srbije, već i iz mnogih drugih delova sveta.
16:28

Hristos vaskrse!

Vaskrsenje Isusa Hrista je praznik koji simbolizuje pobedu života nad smrću. U svim pravoslavnim hramovima služe se vaskršnje liturije. Patrijarh srpski Porfirije služio je ponoćnu liturgiju u Hramu Svetog Save.

Najčitanije

Posećeni programi na Paliću

Više hiljada ljudi izašlo je i 2. maja na Palić, iako zbog oblačnog vremena nije bila gužva kao prethodnog dana kada se na obali jezera okupilo gotovo 40 hiljada posetilaca.