Ugrás a tartalomra

Četvrti pozorišni festival "Teatar za Tebe!" u Senti

2020.02.03
20:01
2020.02.03
20:06
Forrás
Pannon RTV
U Senti će četvrti put biti održani pozorišni dani "Teatar za Tebe!". Festival se održava od 12. do 16.februara. Program je predstavljen u ponedeljak pre podne na konferenciji za novinare.

Na repertoaru festivala nalazi se tri dečije i četiri večernje predstave. Pored toga planiraju i održavanje jednog azgovora sa poznatim glumcem iz mađarske, Karoljom Eperješijem, dobitnikom nagrada "Košut" i "Jasai Mari".

Program je predstavio Johan Višer, direktor Mađarskog kamernog pozorišta iz Sente:"Pre podne su predviđene predstave za decu. Dolaze nam gosti iz Bekeščabe i Budimpešte, ali je na repertoaru i nova predstava Mađarskom kamernog pozorišta"Tri zlatna prstena". U večernjem terminu su na repertoaru predstave pozorišta "Turaj Ida", "Ivančić Ilona i kolege glumci", odnosno "Novo pozorišta", ali videćemo i "Ljude glasove"."

Glavni cilj festivala je da u Vojvodinu dovede predstave iz Mađarske. Atila Perpauer, član Opštiskog veća Opštine Senta zadužen za obrazovanje i kulturu je istakao: "Nije nam to prvenstveni cilj, već da odgojimo novu generaciju publike, jer smo i decu uključili u ovu manifestaciju. Ne samo decu iz grada već i decu sa sela. Jedan takav pogled, jedan takav kvalitet života možemo da pružimo, koje kasnije mogu da iskoriste."

Manifestciju zajednički organizuju Mađarsko kamerno pozorište i Mađarsko pozorišno društvo iz Sente. Pokrovitelji manifestcije su Lokalna samouprava Opštine Senta i Mađarski nacionalni savet.

teatar
Senta
Johan Višer

Najnovije

17:22, Frissítve: 17:37

Svi se pripremaju za praznike

Srbija i Subotica već su danas bile u groznici prazničnih priprema. Mnogo se kupovalo i na Mlečnoj pijaci, prema rečima prodavaca gužva je bila već nego obično.
15:58, Frissítve: 16:41

Vaskrs na Paliću

Povodom predstojećeg pravoslavnih praznika, na Paliću će po česti put biti organizovana manifestacija „Vaskrs na Paliću”.

Najčitanije

Postavljen poslednji par šina na brzoj pruzi Subotica-Novi Sad

Radovi na izgradnji deonice brze pruge Beograd-Budimpešta između Subotice i Novog Sada odlično napreduju. Danas poslepodne je kod Bačke Topole postavljen poslednji par šina između dva vojvođanska grada, tako da se glavna pruga može smatrati spojenom.

Veliko prolećno čišćenje u Tornjošu

U Tornjošu su sve generacije u selu dale svoj doprinos, uzimajući u ruke metle, lopate i džakove, kako bi učestvovali u tradicionalnoj radnoj akciji “Dan planete Zemlje”. Zajedno su se trudili da urede selo.