Ugrás a tartalomra

Nastavak obnove škole u Kikindi

2020.02.06
21:35
Forrás
Pannon RTV
Obnovljena je krovna konstrukcija sale za fizičko vaspitanje Osnovne škole "Žarko Zrenjanin" u Kikindi. Sada je na red došao pod.

Radove je pogledao i Vladimir Batez, pokrajinski sekretar za sport i omladinu.

Krovna konstrukcija sale za fizičko vaspitanje, jedne od najvećih osnovnih škola u Kikindi obnovljena je zahvaljujući Pokrajinskoj vladi, koja je za tu namenu izdvojila četiri i po miliona dinara.

Tihomir Farkaš, direktor Osnovne škole “Žarko Zrenjanin”, Kikinda: „Ovi radovi su bili neophodni, jer je krov sale za fizičko propao, prokišnjavao je i zbog toga smo imali velikih problema. Za vreme obilnih kiša, parket je nabubrio. Salu koriste ne samo đaci, već i sportski klubovi."

Škola ima 561-og đaka. S obzirom na značaj školskog sporta, nadležni pokrajinski sekretarijat će podržat potpunu obnovu sale.

Vladimir Batez, pokrajinski sekretar za sport i omladinu: „Dogovorili smo se da će nakon renoviranja krova na red doći sređivanje podova, a i opremu ovog sportskog objekta možemo obnoviti sa najpotrebnijim stvarima, koje će pomoći deci da se vežbaju u najboljim mogućim uslovima.“

Opština Kikinda već je realizovala nekoliko zajedničkih projekata sa Pokrajinskom vladom i želela bi da nastavi saradnju.

Pavle Markov, gradonačelnik, Kikinda: „Ove godine će početi zamena vrata i prozora i na taj će se završiti kompletna obnova škole, što će u velikoj meri poboljšati stanje zgrade. I zbog toga je bilo važno obnoviti krovnu konstrukciju kako bi mogli nastaviti sa daljim radovima."

Pokrajinski sekretar je učenicima osnovne škole u ​​Kikindi poklonio lopte.

Kikinda
obnova
osnovna škola
Tihomir Farkas
Vladimir Batez
Pavle Markov

Najnovije

13:05, Frissítve: 13:51

Balint Juhas čestitao Uskrs

Predsednik Skupštine AP Vojvodine Balint Juhas čestitao je predstojeći Uskrs građanima i sveštenstvu koji praznik proslavljaju po julijanskom kalendaru, saopšteno je iz njegovog kabineta.

Najčitanije

Posećeni programi na Paliću

Više hiljada ljudi izašlo je i 2. maja na Palić, iako zbog oblačnog vremena nije bila gužva kao prethodnog dana kada se na obali jezera okupilo gotovo 40 hiljada posetilaca.