Ugrás a tartalomra

Dobrotvorni koncert u Senti

2020.02.09
19:24
2020.02.09
21:22
Forrás
Pannon RTV
Koncert je organizovan za pomoć sedamnaestogodišnjem Marku Salmi iz Sente, kome je nedavno dijagnostikovana leukemija.

Sala je bila dupke puna. Kao pomoć porodici u snašanju materijalnih troškova lečenja i do sada su organizovane brojne dobrotvorne akcije, koncert u Senti je bio jedna od njih.

Veče je otvorio „Tississippi Blues Band" izvođenjem klasičnih bluz numera, a tokom večeri nastupile su tri grupe. U sve tri formacije sviraju mladi muzičari i poznati lokalni izvođači. Robert Varga, član Predsedništva udruženja građana „MUMUS eXperiment" kaže: „Želimo da održimo ovu malu zajednicu koja je ostala. Želimo da stvorimo neku vrednost i za nas je kao društvo veoma važna izgradnja zajednice, da obuhvatimo što više mladih ljudi, da što više mladih ljudi dobije šansu za nastup, za sviranje."

Dobrotvornoj akciji priključio se i mesni odbor Crvenog krsta. Na licu mesta postavili su kasu za dobrovoljne priloge i tako sakupljeni novac namenili Marku koji se bori sa leukemijom. „Nadamo se da će novac koji je danas sakupljen pomoći mu u lečenju. Roditelji su obavešteni o ovom koncertu, u ponedeljak će iznos biti uplaćen na tekući račun njegovog oca, a oni će telefonom biti obavešteni o iznosu" kaže Milan Muškinja, sekretar, Crveni krst, Senta.

Na žurci zakazanoj za subotu uveče publika nije zaboravila na Marka i sakupljeno je blizu 60 hiljada dinara u kasi Crvenog krsta.
 

koncert
dobrotvorni koncet

Slične vesti

Najnovije

17:22, Frissítve: 17:37

Svi se pripremaju za praznike

Srbija i Subotica već su danas bile u groznici prazničnih priprema. Mnogo se kupovalo i na Mlečnoj pijaci, prema rečima prodavaca gužva je bila već nego obično.

Najčitanije

Postavljen poslednji par šina na brzoj pruzi Subotica-Novi Sad

Radovi na izgradnji deonice brze pruge Beograd-Budimpešta između Subotice i Novog Sada odlično napreduju. Danas poslepodne je kod Bačke Topole postavljen poslednji par šina između dva vojvođanska grada, tako da se glavna pruga može smatrati spojenom.

Veliko prolećno čišćenje u Tornjošu

U Tornjošu su sve generacije u selu dale svoj doprinos, uzimajući u ruke metle, lopate i džakove, kako bi učestvovali u tradicionalnoj radnoj akciji “Dan planete Zemlje”. Zajedno su se trudili da urede selo.