Ugrás a tartalomra

Potpisani ugovori za podršku manjinskim medijima

2020.02.10
21:04
Forrás
Pannon RTV
U Novom Sadu su potpisani ugovori za podršku pokrajinskim medijima na manjinskim jezicima.

Među medijima koji su danas u Novom Sadu potpisali ugovore sa pokrajinskom vladom o podršci bio je i jedini dnevni list na mađarskom jeziku "Mađar so", nedeljnik "Het nap", a ukupno 312 miliona dinara biće podeljeno na ukupno 22 medijska izdanja i 9 izdavača.

„Mađar so" je osnovan 1944. godine, tokom radne nedelje izlazi u obimu 16-20 listova, a vikend izdanje na 44-52 strane. Pored toga ima tematske priloge u boji i specijalna izdanja, a povremeno se ozdaju i knjige. Ove godine je za „Mađar so" namenjeno 105 miliona dinara, a direktorka Rozalia Ekres kaže da se to odnosi na novinu „Mađar so" te izdanja za decu i mlade, „Jo pajtaš" i „Kepeš ifjušag".

"Het nap" se prvi put pojavio 1946. godine, a na nedeljnom nivou redovno izveštava o političkoj svakodnevici vojvođanskih Mađara, javnom životu i kulturi. Ove godine dodeljeno mu je 30 miliona dinara, a direktorka Edit laslo kaže daće nastojati da ih tako iskoriste da se popravi kvalitet platformi na razne načine, od štampača do internet izdanja, kako bi list postao konkurentniji.

Ugovore je predstavnicima medijskih kuća predala Dragana Milošević rekavši kako je pokrajinska vlada iskren partner i prijatelj u kontinuranom radu listova nacionalnih zajednica. Pokrajinski sekretar za kulturu i informisanje je rekla da je podrška štampanim izdanjima od 2016. godine povećana sa 264 na 312 miliona dinara.

mediji
ugovor
pokrajinska vlada
manjinski

Najnovije

17:22, Frissítve: 17:37

Svi se pripremaju za praznike

Srbija i Subotica već su danas bile u groznici prazničnih priprema. Mnogo se kupovalo i na Mlečnoj pijaci, prema rečima prodavaca gužva je bila već nego obično.
15:58, Frissítve: 16:41

Vaskrs na Paliću

Povodom predstojećeg pravoslavnih praznika, na Paliću će po česti put biti organizovana manifestacija „Vaskrs na Paliću”.

Najčitanije

Postavljen poslednji par šina na brzoj pruzi Subotica-Novi Sad

Radovi na izgradnji deonice brze pruge Beograd-Budimpešta između Subotice i Novog Sada odlično napreduju. Danas poslepodne je kod Bačke Topole postavljen poslednji par šina između dva vojvođanska grada, tako da se glavna pruga može smatrati spojenom.

Veliko prolećno čišćenje u Tornjošu

U Tornjošu su sve generacije u selu dale svoj doprinos, uzimajući u ruke metle, lopate i džakove, kako bi učestvovali u tradicionalnoj radnoj akciji “Dan planete Zemlje”. Zajedno su se trudili da urede selo.