Ugrás a tartalomra

U Vojvodini prijavljena epidemija gripa

2020.02.11
12:41
2020.02.12
17:49
Forrás
Pannon RTV
Od sutra do 21. februara obustava rada školskih i predškolskih ustanova a u Vojvodini zbog epidemije gripa - objavila je vest Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje na svom internet portalu.

Prvi put ove godine na teritoriji pet okruga u AP Vojvodini, registrovan je intenzitet prisustva virusa gripa iznad epidemijskog praga. Zdravstvene službe su konstatovale širu rasprostranjenost  virusa nakog nadzora i merenja koje traje već 19 nedelja, a uočen je i rastući trend pojave oboljenja sličnih gripu - saopštila je Pokrajinska vlada.

Pokrajinski sekretarijat za zdravstvo o svemu je obavestio Ministarstvo zdravlja Republike Srbije, kao i Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice, i na osnovu procene epidemioloških službi Instituta za javno zdravlje Vojvodine, predložio meru privremene obustave rada predškolskih i školskih ustanova.

Da bi se smanjilo opterećenje sistema zdravstvene zaštite ustanovama za stacionarno lečenje je predložen nastavak primene mere zabrane ili ograničenja poseta pacijentima.

Ove mere biće na snazi dok stopa incidencije virusa i oboljenja sličnih gripu ne bude ispod epidemijskog praga — zaključuje se u saopštenju Pokrajinske vlade.

Inače na području Severnobačkog okruga u prethodnoj sedmici javila su se 532 pacijenta kod kojih je konstatovan grip tipa A ili B, a li još oko hiljadu pacijenata samo u Subotici je zatražilo lekarsku pomoć zbog takozvane respiratorne infekcije koja nije izazvana virusom gripa.Broj obolelih, prema stalnim merenjima, raste već šest nedelja.

epidemija gripa
Vojvodina

Najnovije

14:09, Frissítve: 19:17

Poskupeli luksuzni proizvodi u Srbiji

U Srbiji je od 1. maja poskupelo nekoliko luksuznih proizvoda. Od utorka će i pušači morati da plaćaju više za jednu paklu cigareta nego do sada. Dobra vest je da ove godine više ne moramo da brinemo o poskupljenju struje i gasa.
16:37, Frissítve: 17:46

Čije jaje je najtvrđe?

U Mokrinu je po 34. put održano Svetsko prvenstvo u tucanju farbanim jajima. Manifestacija se održava svake godine na dan pravoslavnog Vaskrsa, a učesnici dolaze ne samo iz Srbije, već i iz mnogih drugih delova sveta.
16:28, Frissítve: 14:18

Hristos vaskrse!

Vaskrsenje Isusa Hrista je praznik koji simbolizuje pobedu života nad smrću. U svim pravoslavnim hramovima služe se vaskršnje liturije. Patrijarh srpski Porfirije služio je ponoćnu liturgiju u Hramu Svetog Save.

Najčitanije

Posećeni programi na Paliću

Više hiljada ljudi izašlo je i 2. maja na Palić, iako zbog oblačnog vremena nije bila gužva kao prethodnog dana kada se na obali jezera okupilo gotovo 40 hiljada posetilaca.