Ugrás a tartalomra

Licitirano državno zemljište u Kanjiži

2020.02.13
14:24
2020.02.13
16:39
Forrás
Pannon RTV
Ukupno 2112 hektra državnog poljoprivrednog zemljišta oglašeno je za zakup na jednu, odnosno na 15 godina.

U trećem krugu više nije bio uslov da može da se javi za licitaciju samo poljoprivrednik koji ima gazdinstvo u katastarskoj opštini, čak nije bilo uslovljeno ni da je stanovnik opštine Kanjiža. Jedini zahtev je bio da tri godine ima status aktivnog proizvođača.

Početna cena zemljišta koje je sada dospelo pod licitacijski čekić umanjena je za 40 odsto u odnosno na izlicitirani cenu u prvom krugu. U trećem krugu licitacijska cena kvalitetnijeg pašnjaka bila je 40 evra po hektaru, dok je za kvalitetnu livadu cena po hektaru bila 60 evra. Većina državnog zemljišta nalazi se na prostoru Martonoša i Horgoša.

„Najviše je prijavljenih u trećem krugu, odnosno najviše je ponuda za ukupno 20 licitarnih parcela. To je površina od ukupno 119 hektara. Dakle, za ovih 20 jedinica javilo se devetoro ljudi, ima i onih koji više jedinica uzimaju u zakup i ugovor se vezuje na 15 godina, osim u jednom kanjiškom slučaju, koji će trajati godinu dana" kaže Valerija Salkai Nemeš, stručna saradnica zadužena za poljoprivredu u lokalnoj samoupravi Kanjiža.

Kanjiža
zemljista
licitacija

Najnovije

17:44, Frissítve: 17:52

Smotra fijakera u Crepaji

Fijakerijada u Crepaji organizovana je po dvadeset osmi put. Iz čitave Srbije ljubitelji konjičkog sporta stigli su u Crepaju na Fijakerijadu i Međunarodnu smotru konja.
14:52, Frissítve: 16:25

Bezbedno na dva točka

Na centralnom trgu u Subotici danas je promovisana bezbedna vožnja biciklom, ali i popularisan biciklizam kao sport. U programu „Gledaj da te vide, vozi se biciklom“ učestvovali su i mališani iz osnovnih škola.

Najčitanije

Posećeni programi na Paliću

Više hiljada ljudi izašlo je i 2. maja na Palić, iako zbog oblačnog vremena nije bila gužva kao prethodnog dana kada se na obali jezera okupilo gotovo 40 hiljada posetilaca.