Ugrás a tartalomra

Proteklog vikenda u Skorenovcu održana izložba sitnih životinja

2020.02.17
16:32
2020.02.17
16:38
Forrás
Pannon RTV
Manifestacija ima dugu tradiciju, jer je ova izložba bila 50. po redu. Posetioci su mogli da vide male životinje, ptice i živinu, a pored toga su neke od životinja mogli i da kupe.

Aniko Pirkov je već nestrpljivo čekala izložbu. Kako je rekla, jako voli životinje: „Jako mi se sviđa ova izložba, svake godine sam ovde. Celo popodne se šetam sa svojim drugaricama. Od životinja mi se najviše sviđaju psi."

Uzgajivači životinja, koji se iz godine u godinu vraćaju na izložbu kažu da im se zbog velikog interesovanja isplati učestvovati.

Nebojša Brkić, uzgajivač životinja, Omoljica: „Na izložbu dolazim svake godine. Uglavnom donosim ćurke, petlove, golubove pismonoše i kanarince. Sada sam prošao veoma dobro, prodao sam sve kanarince i zečeve. Ovogodišnja izložba je bila sjajna.“

Trodnevna manifestacija je bila i izložba i takmičenje. Tivadar Bogoš, organizator manifestacije naglašava: „U petak donose golubove, živinu i papagaje. Uveče, kasno popodne kreće ocenjivanje. To rade kvalitetne i registrovane sudije iz Pančeva, Novog Sada, Vršca. Oni ocenjuju golubove i izloženu živinu. U subotu se zatim izložba nastavlja, već u opuštenijem obliku, a nastavlja se i u nedelju sa čuvenom pijacom."

Ove godine je manifestacija privukla više od hiljadu posetilaca. Većina izlagača su višestruki učesnici manifestacije u Skorenovcu - dodao je organizator.

Skorenovac
životinje
sitne životinje

Slične vesti

Najnovije

15:36, Frissítve: 16:37

Studentski dom ili iznajmljeni stan?

U nastavku obrazovanja, studenti treba da očekuju brojne troškove. Među njima, najveći su izdaci za stanovanje. Zbog povoljnih cena većina se odlučuje za studentski dom, ali ako je previše prijavljenih, ostaje mogućnost iznajmljivanja stana.
13:38, Frissítve: 16:24

Cela država priseća se žrtava

Godinu dana nakon masovnog ubistva u beogradskoj školi, cela država seća se stradalih. Televizijski i radijski program jutros je prekinut u 8:41 časova i jednominutnim ćutanjem odata je počast ubijenima u masovnoj pucnjavi.

Najčitanije

Posećeni programi na Paliću

Više hiljada ljudi izašlo je i 2. maja na Palić, iako zbog oblačnog vremena nije bila gužva kao prethodnog dana kada se na obali jezera okupilo gotovo 40 hiljada posetilaca.

Veliko prolećno čišćenje u Tornjošu

U Tornjošu su sve generacije u selu dale svoj doprinos, uzimajući u ruke metle, lopate i džakove, kako bi učestvovali u tradicionalnoj radnoj akciji “Dan planete Zemlje”. Zajedno su se trudili da urede selo.