Ugrás a tartalomra

Ulepšava se škola u Bogarašu

2020.02.19
15:34
2020.02.19
20:20
Forrás
Pannon RTV
Škola u Bogarašu je najmanja škola u opštini. Ukupno 16 dece uči ovde u kombinovanim odeljenjima, osim toga, ovde postoji i obdanište u koje trenutno dolazi četvoro dece.

Program razvoja škola otpočeo je u 2018. godini, kada su uz pomoć mesne zajednice kupili manji pribor. Od prihoda sa dobrotvornog bala koji je organizovao savet roditelja obnovljeni su zidovi i podovi.

„Došao je red na unutrašnje krečenje škole, a u obdaništu je postavljen laminatni pod. To je još u toku. Preostalo je novca, tako da se obnova nastavlja" kaže Tamaš Poša, predsednik saveta MZ Bogaraš.

Potrebno je promeniti i stare prozore jer se na njima ogulila boja, a propali su i drveni ramovi.

„Neprestano radimo na obnovi škola, obrazovnih ustanova. U gradu je u toku obnova osnovne škole „Turzo Lajoš", a naravno nismo zaboravili ni seoske škole" naglašava Rudolf Cegledi, predsednik opštine Senta.

Troškove za nabavku novih prozora u školi u Bogarašu u iznosu od 700 hiljada dinara snosila je lokalna samouprava Sente.

Bogaras
škola
Rudolf Cegledi
Senta
Turzo Lajoš

Najnovije

17:03, Frissítve: 18:20

Posećeni programi na Paliću

Više hiljada ljudi izašlo je i 2. maja na Palić, iako zbog oblačnog vremena nije bila gužva kao prethodnog dana kada se na obali jezera okupilo gotovo 40 hiljada posetilaca.

Najčitanije

Postavljen poslednji par šina na brzoj pruzi Subotica-Novi Sad

Radovi na izgradnji deonice brze pruge Beograd-Budimpešta između Subotice i Novog Sada odlično napreduju. Danas poslepodne je kod Bačke Topole postavljen poslednji par šina između dva vojvođanska grada, tako da se glavna pruga može smatrati spojenom.

Veliko prolećno čišćenje u Tornjošu

U Tornjošu su sve generacije u selu dale svoj doprinos, uzimajući u ruke metle, lopate i džakove, kako bi učestvovali u tradicionalnoj radnoj akciji “Dan planete Zemlje”. Zajedno su se trudili da urede selo.