Ugrás a tartalomra

Kostolanji i društveni mediji

2020.02.20
19:25
Forrás
Pannon RTV
Šta bi tvitovao, vlogovao ili blogovao na društvenim mreži Kostolanji 2020-e? - to je tema za takmičenje đaka u okviru manifestacije "Dani Dežea Kostolanjija". Radovi se primaju do 20. marta.

Gradska biblioteka Subotica i Organizacioni odbor "Dana Dežea Kostolanjija" očekuju tvit, blog ili vlog i to od učenika sedmog i osmog razreda osnovnih škola, odnosno od srednjoškolaca. Tvit mora imati najmanje 200 karaktera, u slučaju vloga to mora biti video od maksimum dva minuta, tok kod bloga organizatori očekuju tekst od maksimum 3600 karaktera. U ovom zadatku se od ovih deset reči mora iskorisiti najmanje pet: mađarski, žena, muškarac, majka, rat, život, sreća, novac, sigurnost, domovina.

Đaci mogu da se takmiče pojedinačno ili u timovima od najviše tri osobe. Pojednici ili ekipe mogu da učestvuju u više kategorija. Žiri će proglasiti pobednika u svakoj od pomenutih katzegorija.

Krajnji rok za podnošenje radova je produžen zbog prinudne pauze nastale zbog gripe, pa se radovi mogu poslati do 20.marta u Gradsku biblioteku Subotica, na internet adresu Estere Berenji: pozester@gmail.com, sa naznakom " Dani Dežea Kostolanjija".

Rezultate konkursa će žiri objaviti na konferenciji za novinare. Ceremonija dodele nagrade biće održana u petak, 27. marta, od 10 sati u subotičkoj Gradskoj biblioteci.

Dani Dežea Kostolanjija
Deže Kostolanji
Gradska biblioteka Subotica

Najnovije

17:22, Frissítve: 17:37

Svi se pripremaju za praznike

Srbija i Subotica već su danas bile u groznici prazničnih priprema. Mnogo se kupovalo i na Mlečnoj pijaci, prema rečima prodavaca gužva je bila već nego obično.

Najčitanije

Postavljen poslednji par šina na brzoj pruzi Subotica-Novi Sad

Radovi na izgradnji deonice brze pruge Beograd-Budimpešta između Subotice i Novog Sada odlično napreduju. Danas poslepodne je kod Bačke Topole postavljen poslednji par šina između dva vojvođanska grada, tako da se glavna pruga može smatrati spojenom.

Veliko prolećno čišćenje u Tornjošu

U Tornjošu su sve generacije u selu dale svoj doprinos, uzimajući u ruke metle, lopate i džakove, kako bi učestvovali u tradicionalnoj radnoj akciji “Dan planete Zemlje”. Zajedno su se trudili da urede selo.