Ugrás a tartalomra

Prekida se karneval u Veneciji, a šta kažu Vojvođani koje smo tamo zatekli

2020.02.23
18:47
Forrás
Pannon RTV
Broj zaraženih korona virusom u severnoj italijanskoj pokrajini Lombardiji popeo se na 90. Svega pola dana ranije, u subotu noću znalo se za 54 slučaja.

Više od polovine zaraženih, kako javljaju, „nije u lošoj situaciji", ali 20 odsto ih se nalazi na intenzivnoj nezi. Do sada je oko tri hiljade ljudi u Lombardiji ispitano na prisustvo korona virusa. Sa brojem utvrđenih zaraženih u  severnoj italijanskoj pokrajini u državi se broj slučajeva zabeležnog korona virusa popeo na 130. Ne samo u Lombardiji, već i u pokrajini Veneto, drugom kriznom žarištu, broj obolelih se sa 17 popeo se na 24. Zbog širenja epidemije korona virusa prekinut je i festival u Veneciji. Panon RTV uspeo je telefonom da razgovara sa bračnim parom vojvođanskih Mađara koji se tamo nalaze. Robert Abraham je sa suprugom otputovao u Italiju.

„Mi smo ovde u Veneciji. Juče na karnevalu smo vdieli jednog ili dva čoveka da šeta sa maskom. Nema panike, sve je uobičajeno. Ima koronavirusa, izvan toga sve je uobičajeno" kaže Robert Abraham.

karneval
Venecija
koronavirus

Najnovije

17:22, Frissítve: 17:37

Svi se pripremaju za praznike

Srbija i Subotica već su danas bile u groznici prazničnih priprema. Mnogo se kupovalo i na Mlečnoj pijaci, prema rečima prodavaca gužva je bila već nego obično.
15:58, Frissítve: 16:41

Vaskrs na Paliću

Povodom predstojećeg pravoslavnih praznika, na Paliću će po česti put biti organizovana manifestacija „Vaskrs na Paliću”.

Najčitanije

Postavljen poslednji par šina na brzoj pruzi Subotica-Novi Sad

Radovi na izgradnji deonice brze pruge Beograd-Budimpešta između Subotice i Novog Sada odlično napreduju. Danas poslepodne je kod Bačke Topole postavljen poslednji par šina između dva vojvođanska grada, tako da se glavna pruga može smatrati spojenom.

Veliko prolećno čišćenje u Tornjošu

U Tornjošu su sve generacije u selu dale svoj doprinos, uzimajući u ruke metle, lopate i džakove, kako bi učestvovali u tradicionalnoj radnoj akciji “Dan planete Zemlje”. Zajedno su se trudili da urede selo.