Ugrás a tartalomra

Tisa se kod Kanjiže vratila na staro

2020.02.24
11:15
2020.02.24
18:11
Forrás
Pannon RTV
Nakon što je Tisa protekle dve nedelje nadošla kod Kanjiže, nivo se vratio na staro.

Prema podacima iz Sente vodostaj Tise je 251 centimetara, što odgovara prosečnom letnjem vodostaju. Nadležni kažu da će reka još oparadati barem 2 cm. Tisa je protekle dve nedelje nadošla kod Kanjiže, a sada se i tamo meri stara vrednost. U narednim nedeljama se ne očekuje značajan porast nivoa, jer je na mestima odakle dotiče malo snega.

Terenski tehničar vodoprivrednog društva DTD Ištvan Apro kaže da u Karpatima ima minimalna količina snega, tako da ni iznenadno topljenje ne bi značilo uvećanje količine. On dodaje da to naravno zavisi od vremenskih prilika, jer ako bude velikih padavina, onda se može desiti da se nivo reke poveća, ali se prema sadašnjem stanju vidi da se u narednim nedeljama ne očekuje značajno povećanje nivoa ove reke.

Tisa
Kanjiža
kiša

Najnovije

13:05, Frissítve: 13:51

Balint Juhas čestitao Uskrs

Predsednik Skupštine AP Vojvodine Balint Juhas čestitao je predstojeći Uskrs građanima i sveštenstvu koji praznik proslavljaju po julijanskom kalendaru, saopšteno je iz njegovog kabineta.

Najčitanije

Posećeni programi na Paliću

Više hiljada ljudi izašlo je i 2. maja na Palić, iako zbog oblačnog vremena nije bila gužva kao prethodnog dana kada se na obali jezera okupilo gotovo 40 hiljada posetilaca.