Ugrás a tartalomra

SVM podržava nove poreske zakone

2020.02.24
18:08
2020.02.24
18:37
Forrás
Pannon RTV
Zakon o poreklu imovine i zakon o posebnom porezu se nalaze pred Skupštinom Srbije.

Elvira Kovač, poslanik Saveza vojvođanskih Mađara je u svom izlaganju na današnjoj sednici Skupštine Srbije naglasila važnost toga da se predložene mere jednako odnose na sve, te da će se kod svih građana moći da se ustanovi da li se obogatili legalno ili ne. Ona je dodala da se dosada na neprijavljene prihode plaćao porez 20 posto, a da će donošenjem novog zakona na nezakonito steknutu imovinu će to biti vrlo visokih 75 posto. Elvira Kovač je kazala i da poslanička grupa SVM predlog smatra dobrim te će ga podržati.

"Želim da naglasim da se oporezivanje imovine čije se poreklo ne može dokazati zakonitim prihodima zapravo odlično oruđe u borbi protiv korupcije, dakle biće ekisan način. Ovim predlogom zakona se omogućuje da se na imovinu steknutu koruptivnom delatnošću plaća poseban porez" – ukazala je Elvira Kovač. 

Savez vojvođanskih Mađara
Elvira Kovač

Najnovije

13:05, Frissítve: 13:51

Balint Juhas čestitao Uskrs

Predsednik Skupštine AP Vojvodine Balint Juhas čestitao je predstojeći Uskrs građanima i sveštenstvu koji praznik proslavljaju po julijanskom kalendaru, saopšteno je iz njegovog kabineta.
15:36, Frissítve: 16:37

Studentski dom ili iznajmljeni stan?

U nastavku obrazovanja, studenti treba da očekuju brojne troškove. Među njima, najveći su izdaci za stanovanje. Zbog povoljnih cena većina se odlučuje za studentski dom, ali ako je previše prijavljenih, ostaje mogućnost iznajmljivanja stana.

Najčitanije

Posećeni programi na Paliću

Više hiljada ljudi izašlo je i 2. maja na Palić, iako zbog oblačnog vremena nije bila gužva kao prethodnog dana kada se na obali jezera okupilo gotovo 40 hiljada posetilaca.