Ugrás a tartalomra

Cegledi: Naknadu za odvodnjavanje plaćajte samo za poljoprivredno zemljište

2020.02.28
21:33
2020.02.28
21:39
Forrás
Pannon RTV
Na današnjoj konferenciji za štampu, gradonačelnik Sente je pored naknade za odvodnjavanje govorio i o novom krugu zakupa državnog zemljišta početkom marta.

Lokalna samouprava Opštine Senta će u martu raspisati novu rundu licitacije – najavio je Rudolf Cegledi jutros na konferenciji za štampu. Gradonačelnik je rekao da će aukcija biti 10. marta, kada će se oko 360 hektara državnog zemljišta dati u zakup.  Zainteresovani najkasnije do 6. marta podnose prijavu u sektoru za poljoprivredu, uz uplatu akontacije i uvid dokumenta o aktivnom statusu. 80% površine je pašnjak i livada, tako da će u ovom krugu pretežno stočari biti zainteresovani. Na konferenciji za novinare bilo je reči i o novom obračunu naknade za odvodnjavanje, prema kome oni koji nemaju poljoprivredno zemljište, samo građevinsko, ne moraju da plaćaju naknadu.

Rudolf Cegledi, gradonačelnik Sente: “Ko ima poljoprivredno zemljište i rešenje dobija ujedno, može izračunati kolika je građevinska parcela i koliko je poljoprivredno zemljište i samo plaća deo za poljoprivredno. Ako platite celi iznos, stoji obećanje da će u sledećem ciklusu smanjiti iznos poljoprivrednog dela. Dali su garanciju da će tokom godine ove promene biti završene i da ih sledeće godine niko neće dobiti. Oni koji nemaju poljoprivredno zemljište, samo građevinsku parcelu, neće plaćati naknadu za odvodnjavanje.”

Rudolf Cegledi
odvodnajvanje
Senta

Slične vesti

Najnovije

15:36, Frissítve: 16:37

Studentski dom ili iznajmljeni stan?

U nastavku obrazovanja, studenti treba da očekuju brojne troškove. Među njima, najveći su izdaci za stanovanje. Zbog povoljnih cena većina se odlučuje za studentski dom, ali ako je previše prijavljenih, ostaje mogućnost iznajmljivanja stana.
13:38, Frissítve: 16:24

Cela država priseća se žrtava

Godinu dana nakon masovnog ubistva u beogradskoj školi, cela država seća se stradalih. Televizijski i radijski program jutros je prekinut u 8:41 časova i jednominutnim ćutanjem odata je počast ubijenima u masovnoj pucnjavi.

Najčitanije

Posećeni programi na Paliću

Više hiljada ljudi izašlo je i 2. maja na Palić, iako zbog oblačnog vremena nije bila gužva kao prethodnog dana kada se na obali jezera okupilo gotovo 40 hiljada posetilaca.

Veliko prolećno čišćenje u Tornjošu

U Tornjošu su sve generacije u selu dale svoj doprinos, uzimajući u ruke metle, lopate i džakove, kako bi učestvovali u tradicionalnoj radnoj akciji “Dan planete Zemlje”. Zajedno su se trudili da urede selo.