Ugrás a tartalomra

Domaći proizvodi direktno od proizvođača

2020.03.11
15:40
2020.03.11
19:37
Forrás
Pannon RTV
Poljoprivrednici sada imaju mogućnost da prodaju manje količine domaćih proizvoda biljnog porekla.

Tim povodom održano je savetovanje za proizvođače u opštini Kanjiža. Na skupu je naglašeno da mali proizvođači određenu količinu proizvoda mogu da pripremaju i prodaju kroz poljopirvredna gazdinstva, nakon što se prijave kod Agencije za privredne registre.

„Prethodni pravilnici nisu pravili razliku u količini, dakle svi su morali da poseduju iste pogone da bi mogli da obrade namirnice. Poljoprivredna gazdinstva ovim sada da imaju priliku da zarade i dodatni prihod" rekao je Vilmoš Kovač, stručnjak za zdravstvenu ispravnost namirnica.

poljoprivreda
domaći proizvodi

Najnovije

17:44, Frissítve: 17:52

Smotra fijakera u Crepaji

Fijakerijada u Crepaji organizovana je po dvadeset osmi put. Iz čitave Srbije ljubitelji konjičkog sporta stigli su u Crepaju na Fijakerijadu i Međunarodnu smotru konja.
14:52, Frissítve: 16:25

Bezbedno na dva točka

Na centralnom trgu u Subotici danas je promovisana bezbedna vožnja biciklom, ali i popularisan biciklizam kao sport. U programu „Gledaj da te vide, vozi se biciklom“ učestvovali su i mališani iz osnovnih škola.

Najčitanije

Posećeni programi na Paliću

Više hiljada ljudi izašlo je i 2. maja na Palić, iako zbog oblačnog vremena nije bila gužva kao prethodnog dana kada se na obali jezera okupilo gotovo 40 hiljada posetilaca.