Ugrás a tartalomra

Manji granični prelazi između Mađarske i Srbije ostaju zatvoreni

2020.03.13
13:07
2020.03.13
17:02
Forrás
Pannon RTV
Juče ujutru stupile na snagu mere Vlade Srbije u vezi korona virusa.

Mere uključuju i zatvaranje manjih graničnih prelaza. Na 44 malograničnih prelaza je obustavljen saobraćaj. Odredba se odnosi i na nekoliko prelaza između Srbije i Mađarske. Saobraćaj se preusmerava na velike granične prelaze koji rade 24 sata, ali uprkos tome jutros na prelazu Horgoš 1 - Reske 1 nije bilo veće gužve. Pored ovog prelaza, putnici koji su se uputili prema Mađarskoj, mogu koristiti granični prelaz Kelebija – Tompa kao i Bački Breg – Hercegsanto. Pored 7 prelaza prema Mađarskoj, prema Rumuniji je zatvoreno 10, Bugarskoj 3, Severnoj Makedoniji 2, Crnoj Gori 3, Bosni i Hercegovini 7 i Hrvatskoj 9 malih graničnih prelaza. Pre polaska na put se obavezno informišite.

granica
virus

Najnovije

17:22, Frissítve: 17:37

Svi se pripremaju za praznike

Srbija i Subotica već su danas bile u groznici prazničnih priprema. Mnogo se kupovalo i na Mlečnoj pijaci, prema rečima prodavaca gužva je bila već nego obično.

Najčitanije

Postavljen poslednji par šina na brzoj pruzi Subotica-Novi Sad

Radovi na izgradnji deonice brze pruge Beograd-Budimpešta između Subotice i Novog Sada odlično napreduju. Danas poslepodne je kod Bačke Topole postavljen poslednji par šina između dva vojvođanska grada, tako da se glavna pruga može smatrati spojenom.

Veliko prolećno čišćenje u Tornjošu

U Tornjošu su sve generacije u selu dale svoj doprinos, uzimajući u ruke metle, lopate i džakove, kako bi učestvovali u tradicionalnoj radnoj akciji “Dan planete Zemlje”. Zajedno su se trudili da urede selo.