Ugrás a tartalomra

Covid-19: stanje u subotu, 21.marta 2020.g. u 18:00h, proširuje se policijski čas

2020.03.21
19:40
2020.03.21
19:48
Forrás
Pannon RTV
U Srbiji su u subotu 21. marta do 18 sati, registrovana 22 nova slučaja zaraze virusom ali niko nema komplikacije, njih 17 je zadržano na bolničkom lečenju, a petoro je u kućnoj izolaciji.

Ministarstvo zdarvlja je saopštilo da je do subote popodne ukupno u Srbiji kod 171 lica potvrđen virus nakon testiranja 672 lica.

Predsednik republike Srbije Aleksandar Vučić je na redovnoj konferenciji za štampu saopštio da će Vladi predložiti da se od narednog dana, 22. marta uvedu nove, teške i dodao je, drastične mere da bi se zaštitili životi sprečavanjem širenja zaraze. Proširuje se period zabrane kreetanja  pa će policijski čas počinjati u 17 sati i trajaće ukupno 12 sati, do 5 sati ujutru — rekao je Vučić.

Predsednik  Vučić je najavio da će u apoteke uskoro dobiti maske u milionskom tiražu, sredstva za dezinfekciju i druga zaštitna srtedstva. Najavio je i pristizanje  takozvanih transportnih — mobilnih mašina za ventilaciju za pružanje pomoći u prevozu kao i nabavku novih stacionarnih raspiratora.

Iza nas je najteži dan za Srbiju —konstatovao je Vučić i naglasio da postoji odlučnost da se i nakon proširivanja policijskog časa dodatno pooštrava ograničenje kretanja ukoliko građani ne budu poštovali ograničenje.

Kao alarmantni i upozoravajuću činjenicu naveo je podatak da su u subotu u jednom danu samo do 18 sati u Italiji umrla 793 lica.

koronavirus
Srbija
Aleksandar Vučić

Najnovije

16:37, Frissítve: 17:46

Čije jaje je najtvrđe?

U Mokrinu je po 34. put održano Svetsko prvenstvo u tucanju farbanim jajima. Manifestacija se održava svake godine na dan pravoslavnog Vaskrsa, a učesnici dolaze ne samo iz Srbije, već i iz mnogih drugih delova sveta.
16:28

Hristos vaskrse!

Vaskrsenje Isusa Hrista je praznik koji simbolizuje pobedu života nad smrću. U svim pravoslavnim hramovima služe se vaskršnje liturije. Patrijarh srpski Porfirije služio je ponoćnu liturgiju u Hramu Svetog Save.

Najčitanije

Posećeni programi na Paliću

Više hiljada ljudi izašlo je i 2. maja na Palić, iako zbog oblačnog vremena nije bila gužva kao prethodnog dana kada se na obali jezera okupilo gotovo 40 hiljada posetilaca.