Ugrás a tartalomra

U Subotici prve sudske mere za nepoštovanje režima kretanja

2020.03.21
20:56
2020.03.21
21:02
Forrás
Pannon RTV
Osnovini sud u Subotici je u subotu 21.03.2020. godine izrekao prve mere protiv 21 lica koja su kršila zabranu kretanja.

U zvaničnom saopštenju Suda se navodi da je protiv 7 mlađih lica koja su prekršila odredbe o policijskom času i 13 građana starijih od 65 godina koji su kršili zabranu izlaska izrečena mera zabrane napustanja stana (kućni pritvor) i oni će biti procesuirani u krivičnom postupku kada mogu da im budu izurečene propisane kazne.

Jedno lice nije poštovalo meru samoizolacije i prema njemu će biti određen pritvor u trajanju od 30 dana uz mogućnost produžavanja, a biće  sproveden u karantinskom smeštaju na nekoj od 5 lokacija širom Republike Srbije koje su predviđene za karantinski boravak.

Subotica
sudske mere
koronavirus

Najnovije

14:09, Frissítve: 19:17

Poskupeli luksuzni proizvodi u Srbiji

U Srbiji je od 1. maja poskupelo nekoliko luksuznih proizvoda. Od utorka će i pušači morati da plaćaju više za jednu paklu cigareta nego do sada. Dobra vest je da ove godine više ne moramo da brinemo o poskupljenju struje i gasa.
16:37, Frissítve: 17:46

Čije jaje je najtvrđe?

U Mokrinu je po 34. put održano Svetsko prvenstvo u tucanju farbanim jajima. Manifestacija se održava svake godine na dan pravoslavnog Vaskrsa, a učesnici dolaze ne samo iz Srbije, već i iz mnogih drugih delova sveta.
16:28, Frissítve: 14:18

Hristos vaskrse!

Vaskrsenje Isusa Hrista je praznik koji simbolizuje pobedu života nad smrću. U svim pravoslavnim hramovima služe se vaskršnje liturije. Patrijarh srpski Porfirije služio je ponoćnu liturgiju u Hramu Svetog Save.

Najčitanije

Posećeni programi na Paliću

Više hiljada ljudi izašlo je i 2. maja na Palić, iako zbog oblačnog vremena nije bila gužva kao prethodnog dana kada se na obali jezera okupilo gotovo 40 hiljada posetilaca.