Ugrás a tartalomra

Aleksandar Vučić u Budimpešti razgovarao sa Viktorom Orbanom

2020.03.22
13:43
Forrás
Pannon RTV
O usaglašenim merama protiv epidemije korona virusa i stalnom održavanju kontakata usaglasili su se u nedelju pre podne premijer Viktor Orban i Aleksandar Vučić, predsednik Srbije.

U Karmelićanskom samostanu u Budimpešti razgovarali su Aleksandar Vučić, predsednik Srbije i Viktor Orban, premijer Mađarske, prenosi Mađarska informativna agencija MTI. Susret nije bio prethodno najavljen. Na razgovoru – na kojem su učestvovali Peter Sijarto, mađarski ministar spoljne ekonomije i spoljnih poslova, kao i Siniša Mali, ministar finansija Srbije – izneli su uveravanja o međusobnoj bezrezervnoj solidarnosti, a razgovaralo se i o situaciji na granici.

Viktor Orban i Aleksandar Vučić saglasili su se u tome da će u najvećoj mogućoj meri usaglasiti odbranu protiv epidemije između Mađarske i Srbije. U interesu toga između dva rukovodstva usaglašeni su kontinuirani online i lični kontakti. Predsednik Srbije je na svom instagram profilu, gde je postavio nekoliko fotografija u društvu sa premijerom Mađarske, napisao „prijatelji i partneri i u dobrim i u teškim vremenima".

Aleksandar Vučić
Budimpešta
Karmelićanski samostan
epidemija

Najnovije

15:02, Frissítve: 17:28

Nastavljaju se ulaganja u Subotici

U proteklom periodu asfalt je dobilo više ulica, na Vodozahvatu 1 urađena je zamena filterskih ispuna, a rade i na proširenju vodovodne i kanalizacione mreže. SVM želi da ove poslove nastavi i nakon 2. juna.
13:28, Frissítve: 17:22

Danas je Međunarodni dan Crvenog krsta

Pre 164 godine, 8. maja 1828. godine rođen je Anri Dinan, švajcarski pisac koji je 1860. godine počeo sa stvaranjem humanitarne organizacije Međunarodnog Crvenog krsta. Za datum osnivanja Crvenog krsta smatra se 1863. godina.
12:10, Frissítve: 16:11

Tlu nedostaju obilnije padavine

Visoke temperature koje su naglo došle i zadržale se, kao i nedovoljno padavina i dalje otežava rad ratara – kažu poljoprivrednici u okolini Sente. Trenutno moraju da se bore i protiv štetočina.
17:44, Frissítve: 17:52

Smotra fijakera u Crepaji

Fijakerijada u Crepaji organizovana je po dvadeset osmi put. Iz čitave Srbije ljubitelji konjičkog sporta stigli su u Crepaju na Fijakerijadu i Međunarodnu smotru konja.

Najčitanije

Nastavljaju se ulaganja u Subotici

U proteklom periodu asfalt je dobilo više ulica, na Vodozahvatu 1 urađena je zamena filterskih ispuna, a rade i na proširenju vodovodne i kanalizacione mreže. SVM želi da ove poslove nastavi i nakon 2. juna.