Ugrás a tartalomra

Dr Tamaš Korhec: Mogu se ograničiti ona prava koja neposredno vode ka eliminisanju opasnosti

2020.03.24
23:29
2024.03.19
08:50
Forrás
Pannon RTV
Upitali smo dr Tamaša Korheca, sudiju Ustavnog suda o vanrednom stanju i koracima koji se mogu preduzimati.

Ustavni sud se takođe prilagodio ovom vanrednom stanju, te je upućivanje žalbi sudu moguće putem pošte – izjavio je dr Tamaš Korhec, za Panon televiziju.

Novina je da ukoliko je od uvođenja  vanrednog stanja neko treba da pokrene sudski postupak, odnosno postojao je određeni rok za tu radnju, ne može trpeti štetu, odnosno neće mu biti uračunato ovo vreme. Sudija Ustavnog suda je u vezi vanrednog stanja dalje rekao da je moguće ograničiti samo ona prava koja stoje u neposrednoj vezi sa opasnošću, sa opasnom situacijom.

Dr Tamaš Korhec
prava
Ustavni sud
vanredno stanje

Najnovije

16:37, Frissítve: 17:46

Čije jaje je najtvrđe?

U Mokrinu je po 34. put održano Svetsko prvenstvo u tucanju farbanim jajima. Manifestacija se održava svake godine na dan pravoslavnog Vaskrsa, a učesnici dolaze ne samo iz Srbije, već i iz mnogih drugih delova sveta.
16:28

Hristos vaskrse!

Vaskrsenje Isusa Hrista je praznik koji simbolizuje pobedu života nad smrću. U svim pravoslavnim hramovima služe se vaskršnje liturije. Patrijarh srpski Porfirije služio je ponoćnu liturgiju u Hramu Svetog Save.

Najčitanije

Posećeni programi na Paliću

Više hiljada ljudi izašlo je i 2. maja na Palić, iako zbog oblačnog vremena nije bila gužva kao prethodnog dana kada se na obali jezera okupilo gotovo 40 hiljada posetilaca.