Ugrás a tartalomra

Penzije iz inostranstva biće isplaćene i u periodu vanrednog stanja

2020.03.27
20:20
Forrás
Pannon RTV
Ministarstvo je saopštilo da će državljani Srbije koji primaju austrijsku, hrvatsku, kanadsku, holandsku i bugarsku penziju redovno dobiti svoje prinadležnosti.

Bez obzira na činjenicu da svoju potvrdu o životu ne mogu da dostave penzijskim ustanovama u inostranstvu. Mađarska, Češka, Švajcarska i Luksemburg još uvek razmatraju predlog o isplati penzija, a Srbiju će u moguće najkraćem roku obavestiti o donetim odlukama. U Ministarstvu rada su naglasili da će i građani koji imaju pravo na penziju iz Srbiji, a žive u inostranstvu takođe dobiti novac koji im pripada. U Srbiji trenutno živi više od 240 hiljada penzionera koji primaju penziju iz inostranstva.

penzija
vanredno stanje
Ministarstvo
državljani Srbije
isplata
redovno

Najnovije

17:03, Frissítve: 18:20

Posećeni programi na Paliću

Više hiljada ljudi izašlo je i 2. maja na Palić, iako zbog oblačnog vremena nije bila gužva kao prethodnog dana kada se na obali jezera okupilo gotovo 40 hiljada posetilaca.

Najčitanije

Veliko prolećno čišćenje u Tornjošu

U Tornjošu su sve generacije u selu dale svoj doprinos, uzimajući u ruke metle, lopate i džakove, kako bi učestvovali u tradicionalnoj radnoj akciji “Dan planete Zemlje”. Zajedno su se trudili da urede selo.