Ugrás a tartalomra

Na teritoriji opštine Kanjiža takođe počela podela tečnih sredstava za dezinfekciju

2020.03.30
19:21
Forrás
Pannon RTV
Na prostoru pijace, sredstva za dezinfekciju delili su radnici lokalnog Javno-komunalnog preduzeća Komunalac. Radi se o sredstvu koji uništava virus, i kao takvo pogodno je za efikasno čišćenje.

Od 21. marta podeljeno oko  4.000 litara dezinfekcionog sredstva opštinskim institucijama, prodavnicama prehrambenih proizvoda, apotekama, pekarama, firmama koje zapošljavaju više osoba i stanarima u stambenim zgradama.

Počev od danas, svakog ponedeljka i četvrtka, građani će biti u prilici da nabave sredstvo, svako u svojoj mesnoj zajednici. Svako domaćinstvo ima pravo na tri litre rastvora. Građani stariji od 65 godina imaju mogućnost da se telefonom obrate mesnoj zajednici, nakon čega će aktivisti u veoma kratkom roku do njih dostaviti sredstvo za dezinfekciju. Rastvor natrijum-hipohlorita pravi preduzeće Potiski Vodovodi doo iz Kanjiže, u onoj količini, kolika je potrebna da bi se zadovoljile potrebe na teritoriji opštine – ističu nadležni.

Kanjiža
dezinfekcija

Najnovije

15:36, Frissítve: 16:37

Studentski dom ili iznajmljeni stan?

U nastavku obrazovanja, studenti treba da očekuju brojne troškove. Među njima, najveći su izdaci za stanovanje. Zbog povoljnih cena većina se odlučuje za studentski dom, ali ako je previše prijavljenih, ostaje mogućnost iznajmljivanja stana.
13:38, Frissítve: 16:24

Cela država priseća se žrtava

Godinu dana nakon masovnog ubistva u beogradskoj školi, cela država seća se stradalih. Televizijski i radijski program jutros je prekinut u 8:41 časova i jednominutnim ćutanjem odata je počast ubijenima u masovnoj pucnjavi.

Najčitanije

Posećeni programi na Paliću

Više hiljada ljudi izašlo je i 2. maja na Palić, iako zbog oblačnog vremena nije bila gužva kao prethodnog dana kada se na obali jezera okupilo gotovo 40 hiljada posetilaca.

Veliko prolećno čišćenje u Tornjošu

U Tornjošu su sve generacije u selu dale svoj doprinos, uzimajući u ruke metle, lopate i džakove, kako bi učestvovali u tradicionalnoj radnoj akciji “Dan planete Zemlje”. Zajedno su se trudili da urede selo.