Ugrás a tartalomra

Senta: Paket pomoći ugroženim penzionerima

2020.04.01
14:50
Forrás
Pannon RTV
Svaki penzioner Sente čiji prihodi su ispod 30 hiljada dinara, dobiće jednokratni paket pomoći od lokalne samouprave – najavio je Rudolf Cegledi, na današnjoj konferenciji za medije.

Predsednik opštine i predsednik Štaba za vanredne situacije u Senti naglasio je da se u paketu nalaze pre svega životne namirnice i sredstva za dezinfekciju u vrednosti od 2.500 dinara. Dopunio  je: „Nakon što je doneta odluka, čekamo podatke od Fonda za penziono osiguranje koliko ima ovakvih penzionera na teritoriji opštine. Kada ih dobijemo, onda će početi raspodela i uručivanje pomoći penzionerima sa niskim primanjima. Sa dobavljačima je sve dogovoreno, dakle sadržaj paketa je već obezbeđen i u magacinu je."

pomoć
penzioneri

Najnovije

16:37, Frissítve: 17:46

Čije jaje je najtvrđe?

U Mokrinu je po 34. put održano Svetsko prvenstvo u tucanju farbanim jajima. Manifestacija se održava svake godine na dan pravoslavnog Vaskrsa, a učesnici dolaze ne samo iz Srbije, već i iz mnogih drugih delova sveta.
16:28

Hristos vaskrse!

Vaskrsenje Isusa Hrista je praznik koji simbolizuje pobedu života nad smrću. U svim pravoslavnim hramovima služe se vaskršnje liturije. Patrijarh srpski Porfirije služio je ponoćnu liturgiju u Hramu Svetog Save.

Najčitanije

Posećeni programi na Paliću

Više hiljada ljudi izašlo je i 2. maja na Palić, iako zbog oblačnog vremena nije bila gužva kao prethodnog dana kada se na obali jezera okupilo gotovo 40 hiljada posetilaca.