Ugrás a tartalomra

U Srbiji angažovano 60 rezervista

2020.04.03
19:14
2020.04.03
19:20
Forrás
Pannon RTV
30 lica u Novom Sadu i 30 u Beogradu, koji su ranije civilno služili vojni rok, pozvano je u jedinice radne obaveze Vojske Srbije.

U saopštenju Ministarstva odbrane stoji da su oni civilno služili vojni rok u domovima zdravlja i da su spremni za obavljanje predviđenih nemedicinskih poslova u zdravstvenim ustanovama.

Radna obaveza traje 7 dana, a po potrebi se ono produžuje. Dnevna obaveza znači 8 sati rada, a u slučaju da priroda dnevnog posla zahteva više od 8 sati, onda je sledeći dan slobodan – stoji u saopštenju Ministarstva odbrane.

Prvo su angažovana lica koji nisu u radnom odnosu. U izjavi se dalje naglašava, da građani koji su regulisali vojnu obavezu putem civilne službe, ne mogu biti raspoređeni u ratne jedinice Vojske Srbije, nego svoju obavezu izvršavaju u jedinicama civilne zaštite i radnu obavezu u jedinicama radne obaveze.

Ministarstvo takođe upozorava da će se protiv lica koja se ne odazovu na poziv, pokrenuti prekršajni postupak.

rezervista
Vojska Srbije

Slične vesti

Najnovije

17:22, Frissítve: 17:37

Svi se pripremaju za praznike

Srbija i Subotica već su danas bile u groznici prazničnih priprema. Mnogo se kupovalo i na Mlečnoj pijaci, prema rečima prodavaca gužva je bila već nego obično.

Najčitanije

Postavljen poslednji par šina na brzoj pruzi Subotica-Novi Sad

Radovi na izgradnji deonice brze pruge Beograd-Budimpešta između Subotice i Novog Sada odlično napreduju. Danas poslepodne je kod Bačke Topole postavljen poslednji par šina između dva vojvođanska grada, tako da se glavna pruga može smatrati spojenom.

Veliko prolećno čišćenje u Tornjošu

U Tornjošu su sve generacije u selu dale svoj doprinos, uzimajući u ruke metle, lopate i džakove, kako bi učestvovali u tradicionalnoj radnoj akciji “Dan planete Zemlje”. Zajedno su se trudili da urede selo.