Ugrás a tartalomra

Mart mesec, ove godine, bio je jedan od najtoplijih u istoriji

2020.04.08
18:22
2020.04.08
20:23
Forrás
Pannon RTV
Na osnovu saopštenja Evropske službe za klimatske promene "Copernicus", globalna temperatura je dostigla vrednosti od marta 2017. i 2019. godine, koje su bile druga i treća najtoplija u istoriji.

Na zapadnoj obali Evrope, temperatura je bila blizu proseka, ali je zato bila znatno iznad proseka u blzini Baltičkog mora i u istočnoj Evropi. Bilo je mnogo toplije od proseka u većem delu Rusije, u nekoliko regiona Azije, u istočni i južnim delovima Sjedinjenih Amerikih Država, u Meksiku i južnim delovima Južne Amerike, u Centralnoj Africi i u zapadnoj Australiji. Temperature koje su niže od proseka, izmerene su u severnim i zapadnim delovima Kanade, Grenlandu, u norveškom Špicbergenu i istočnom Antarktiku, navodi se u saopštenju. I na Arktiku i na Antarktiku obim morskog leda bio je niži od proseka za period od  1981–2010. Najtopliji mart, izmeren do tada, bio je mart 2016.godine.

vreme

Slične vesti

Najnovije

13:38, Frissítve: 13:55

Cela država priseća se žrtava

Godinu dana nakon masovnog ubistva u beogradskoj školi, cela država seća se stradalih. Televizijski i radijski program jutros je prekinut u 8:41 časova i jednominutnim ćutanjem odata je počast ubijenima u masovnoj pucnjavi.
17:03, Frissítve: 18:20

Posećeni programi na Paliću

Više hiljada ljudi izašlo je i 2. maja na Palić, iako zbog oblačnog vremena nije bila gužva kao prethodnog dana kada se na obali jezera okupilo gotovo 40 hiljada posetilaca.

Najčitanije

Veliko prolećno čišćenje u Tornjošu

U Tornjošu su sve generacije u selu dale svoj doprinos, uzimajući u ruke metle, lopate i džakove, kako bi učestvovali u tradicionalnoj radnoj akciji “Dan planete Zemlje”. Zajedno su se trudili da urede selo.