Ugrás a tartalomra

U Budisavi 160 paketa pomoći za penzionere sa nižim primanjima

2020.04.09
17:00
2020.04.09
19:48
Forrás
Pannon RTV
Volonteri su u Budisavi podelili 160 paketa pomoći lokalne samouprave penzionerima. Aktivisti SVM-a pomogli su u poslu.

Paketi lokalne samouprave u naselje su dopremljeni kamionom, a volonteri su ih podelili penzionerima. Volonteri SVM-a su takođe pomagali u raspodeli. Sabolč Bala kaže: „Meni mnogo znači volontiranje, jer ima svrhe u pomaganju našim sugrađanima koji su stariji i ne mogu da izlaze, važno je obaviti kupovinu za njih,  da im mi mlađi pomognemo i mislimo na njih u ovom vremenu."

Deset kilograma brašna i trajne namirnice svakome su dobrodošle. „Vidi se da su se Mađari ujedinili, Mađar misli na Mađara, hvala mnogo, veoma se radujem" kaže Karolj Vereš.

Penzioneri kažu da je teško podneti zatvorenost u kuću, zbog toga je pomoć u svakoj situaciji vredna. „Još izdržavamo, ali zato je jako dobrodošlo, srećom su deca tu, i oni mi mnogo pomažu, ali ovo je jako dobro i zahvaljujemo se" kaže Eržebet Bala.

U Budisavi su u prvom krugu pomogli penzionere Mađare sa nižim primanjima. Šandor Milanović, potpredsednik Saveta mesne zajednice Budisava kaže: „Penzioneri kojima je to potrebno dobiće pakete u periodu pred Uskrs. Paketi će stići do 160 osoba, okupili smo se mi, kao volonteri, i rado smo prihvatili ovaj zadatak. Zato smo tu da pomognemo našim starijim sugrađanima."

Raspodela paketa pomoći u naselju se nastavlja i narednih dana.

pomoć
penzioneri
paket

Slične vesti

Najnovije

17:44, Frissítve: 17:52

Smotra fijakera u Crepaji

Fijakerijada u Crepaji organizovana je po dvadeset osmi put. Iz čitave Srbije ljubitelji konjičkog sporta stigli su u Crepaju na Fijakerijadu i Međunarodnu smotru konja.
14:52, Frissítve: 16:25

Bezbedno na dva točka

Na centralnom trgu u Subotici danas je promovisana bezbedna vožnja biciklom, ali i popularisan biciklizam kao sport. U programu „Gledaj da te vide, vozi se biciklom“ učestvovali su i mališani iz osnovnih škola.

Najčitanije

Posećeni programi na Paliću

Više hiljada ljudi izašlo je i 2. maja na Palić, iako zbog oblačnog vremena nije bila gužva kao prethodnog dana kada se na obali jezera okupilo gotovo 40 hiljada posetilaca.