Ugrás a tartalomra

Po kakvim pravilima će stariji od 65 godina moći u šetnju?

2020.04.21
18:27
Forrás
Pannon RTV
Nakon više od mesec dana izolacije, stariji od 65 godina, u utorak, petak i nedelju mogu napustiti svoje domove i prošetati u trajanju od pola sata.

Oni će to moći da urade između 18 časova i jednog sata iza ponoći, ali samo u prečniku od 600 metara, odnosno 300 metara od svog mesta stanovanja. Tokom pomenutog vremenskog perioda, oni mogu da šetaju u bilo koje vreme, ali najviše po dve osobe, jedna pored druge, pridržavajući se preporučene udaljenosti od dva metra jedan od drugog. Tim stručnjaka je vreme za šetnju namerno odredio za vreme trajanja policijskog časa, kako niko drugi ne bi istovremeno bio na ulici, tako da ne mogu stupiti u kontakt sa nekim ko bi mogao biti zaražen koronavirusom.

policijski čas
kretanja
penzioneri

Najnovije

15:36, Frissítve: 16:37

Studentski dom ili iznajmljeni stan?

U nastavku obrazovanja, studenti treba da očekuju brojne troškove. Među njima, najveći su izdaci za stanovanje. Zbog povoljnih cena većina se odlučuje za studentski dom, ali ako je previše prijavljenih, ostaje mogućnost iznajmljivanja stana.
13:38, Frissítve: 16:24

Cela država priseća se žrtava

Godinu dana nakon masovnog ubistva u beogradskoj školi, cela država seća se stradalih. Televizijski i radijski program jutros je prekinut u 8:41 časova i jednominutnim ćutanjem odata je počast ubijenima u masovnoj pucnjavi.

Najčitanije

Posećeni programi na Paliću

Više hiljada ljudi izašlo je i 2. maja na Palić, iako zbog oblačnog vremena nije bila gužva kao prethodnog dana kada se na obali jezera okupilo gotovo 40 hiljada posetilaca.

Veliko prolećno čišćenje u Tornjošu

U Tornjošu su sve generacije u selu dale svoj doprinos, uzimajući u ruke metle, lopate i džakove, kako bi učestvovali u tradicionalnoj radnoj akciji “Dan planete Zemlje”. Zajedno su se trudili da urede selo.