Ugrás a tartalomra

Nova predsednica Saveta festivala „Durindo" i „Đenđešbokreta"

2020.04.22
20:39
2020.04.22
20:45
Forrás
Saopštenje
Vodeću ulogu od sada će imati Gabriela Timar, predsednica Kulturnog centra „Adi Endre" u Staroj Moravici.

Krajem februara Savet festivala izabrao je novog predsednika: Arpad Kišimre, pedagog narodnih igara, koreograf, umetnički rukovodilac plesne grupe „Cirkalom" predsedničku štafetu predao je Gabrieli Timar, predsednici Kulturnog centra „Adi Endre" u Staroj Moravici. Eniko Šari Vaštag, umetnički rukovodilac Kulturnog društva „Petefi Šandor" iz Torde, postavljena je na mesto potpredsednice.

Kao što smo o tome i ranije pisali, ovogodišnje manifestacije „Durindo" i „Đenđešbokreta" su odložene. Prema planovima jedan od najlepših i najposećenijih narodnih festivala vojvođanskih Mađara biće organizovan u ranu jesen – stoji u saopštenju koje su organizatori prosledili našoj redakciji.

 

Savet festi
Durindo
Đenđešbokreta
predsednik
Gabriela Timar

Najnovije

17:22, Frissítve: 17:37

Svi se pripremaju za praznike

Srbija i Subotica već su danas bile u groznici prazničnih priprema. Mnogo se kupovalo i na Mlečnoj pijaci, prema rečima prodavaca gužva je bila već nego obično.

Najčitanije

Postavljen poslednji par šina na brzoj pruzi Subotica-Novi Sad

Radovi na izgradnji deonice brze pruge Beograd-Budimpešta između Subotice i Novog Sada odlično napreduju. Danas poslepodne je kod Bačke Topole postavljen poslednji par šina između dva vojvođanska grada, tako da se glavna pruga može smatrati spojenom.

Veliko prolećno čišćenje u Tornjošu

U Tornjošu su sve generacije u selu dale svoj doprinos, uzimajući u ruke metle, lopate i džakove, kako bi učestvovali u tradicionalnoj radnoj akciji “Dan planete Zemlje”. Zajedno su se trudili da urede selo.