Ugrás a tartalomra

Sijarto: Pruga Budimpešta-Beograd sad još važnija

2020.04.24
15:53
2020.04.24
17:13
Forrás
Pannon RTV
Mađarski ministar spoljnih poslova u emisiji Subjektiv na RTV Panon rekao da se program ekonomskog razvoja u Vojvodini nastavlja.

Rekonstrukcija pruge Budimpešta-Beograd sada je od još većeg interesa obe države – rekao je Peter Sijarto prilikom gostovanja u našoj emisiji Subjektiv.

Mađarski ministar spoljnih poslova i spoljne trgovine je dodao da je cilj Srbije i Mađarske između ostalog i osiguravanje najkonkurentnije rute kineske robe namenjene zapadnoj Evropi a koja stiže u grčke luke.

Naglasio je, da je kineska Eximbanka potpisala ugovor o finansiranju mađarske deonice, prema tome ne postoje ni finansijske prepreke za ulaganje.

Istovremeno, železnička pruga Segedin-Subotica-Baja je takođe prioritet, plan je završetak do 2022. godine. Postoji dobra nada da nakon završetka epidemije mađarska privreda poprimi veliki zamah i ponovo vrati na put razvitka – istakao je Peter Sijarto.

“Svaki Mađar može računati na svakog Mađara, nećemo ostaviti ni jednog Mađara samog, pa je prirodno da računamo i na prekogranične mađarske zajednice kada govorimo o ponovnom pokretanju mađarske ekonomije i zato definitivno želimo nastavak programa ekonomskog razvoja.”

Kompletan intervju sa mađarskim ministrom spoljnih poslova i spoljne trgovine možete pogledati večeras u 19:30 na TV Panon.

Budimpešta-Beograd
pruga
rekonstrukcija
Segedin-Subotica-Baja
železnica
Peter Sijarto

Slične vesti

Najnovije

17:22, Frissítve: 17:37

Svi se pripremaju za praznike

Srbija i Subotica već su danas bile u groznici prazničnih priprema. Mnogo se kupovalo i na Mlečnoj pijaci, prema rečima prodavaca gužva je bila već nego obično.

Najčitanije

Postavljen poslednji par šina na brzoj pruzi Subotica-Novi Sad

Radovi na izgradnji deonice brze pruge Beograd-Budimpešta između Subotice i Novog Sada odlično napreduju. Danas poslepodne je kod Bačke Topole postavljen poslednji par šina između dva vojvođanska grada, tako da se glavna pruga može smatrati spojenom.

Veliko prolećno čišćenje u Tornjošu

U Tornjošu su sve generacije u selu dale svoj doprinos, uzimajući u ruke metle, lopate i džakove, kako bi učestvovali u tradicionalnoj radnoj akciji “Dan planete Zemlje”. Zajedno su se trudili da urede selo.