Ugrás a tartalomra

Donacija je više od paketa pomoći

2020.04.24
17:48
2020.04.24
17:55
Forrás
Pannon RTV
Paketi znače brižljivost – kažu subotički penzioneri. Donacije koje je obezbedio Grad Subotica, i trenutno se dele penzionerima na manjim primanjima.

Preko 16.000 prehrambenih paketa se deli penzionerima čija su mesečna primanja ispod 30.000 dinara. Rozalia Galfi živi u zajedničkom domaćinstvu sa svojom decom, koja je u svemu pomažu, ali kako ona kaže, svaka pomoć je dobrodošla.

“Drago mi je što smo dobili 4000 dinara, i to ne novac. Veoma sam zadovoljna i ovim paketom. Bez obzira koliko je paket skroman, čovek se raduje svemu, jer misle na njega.”

Kućnu dostavu i podelu paketa pomoći za vreme epidemiološke situacije vrše volonteri grada, koji pomažu u kupovini, nabavci lekova.

Žužana Magoši, volonter i savetnica gradonačelnika Subotice: “Idemo kod lekara u ordinaciju, aktiviramo recepte, pomažemo u kućnoj nezi i administraciji, jer i tamo treba preduzimati stvari. Svaki dan donosi novu situaciju i novo pitanje na koje obično odmah morate znati odgovor.”

Pakete pomoći prvi su dobili oni sa najnižim penzijama.

Timea Horvat, zamenica gradonačelnika Subotice: “Na osnovu iskustva na terenu, mogu reći da postoje slučajevi kada osoba kojoj sleduje paket, ne živi na datoj adresi. U slučaju da dotični nije kod kuće ili je u inostranstvu, supružnik može preuzeti paket. Molim da u takvim slučajevima nazovete broj 626-734.“

Zamenica gradonačelnika Subotice rekla je da će svi penzioneri u naredne dve nedelje dobiti prehrambene pakete.

donacija
Subotica
Timea Horvat

Najnovije

17:44, Frissítve: 17:52

Smotra fijakera u Crepaji

Fijakerijada u Crepaji organizovana je po dvadeset osmi put. Iz čitave Srbije ljubitelji konjičkog sporta stigli su u Crepaju na Fijakerijadu i Međunarodnu smotru konja.
14:52, Frissítve: 16:25

Bezbedno na dva točka

Na centralnom trgu u Subotici danas je promovisana bezbedna vožnja biciklom, ali i popularisan biciklizam kao sport. U programu „Gledaj da te vide, vozi se biciklom“ učestvovali su i mališani iz osnovnih škola.

Najčitanije

Posećeni programi na Paliću

Više hiljada ljudi izašlo je i 2. maja na Palić, iako zbog oblačnog vremena nije bila gužva kao prethodnog dana kada se na obali jezera okupilo gotovo 40 hiljada posetilaca.