Ugrás a tartalomra

Kanjiža puna cveća

2020.04.29
15:57
2020.04.29
18:24
Forrás
Pannon RTV
U opštini Kanjiža uređuju se zelene površine. Sade se mlada stabla drveća, cveće, a ulepšava se i obala Tise.

Prošle godine je potpuno obnovljen Narodni park u Kanjiži. Osim formiranja cvetnih leja, postavljene su klupe, kante za otpad, a ugrađen je i sistem za zalivanje. Poslove na uređivanju teritorije i dalje obavlja Javno komunalno preduzeće „Komunalac". Ervin Palfi, direktor kaže: „U protekla dva meseca posadili smo blizu 30 hiljada stabala u više mesnih zajednica, a pri kraju je i sređivanje cvetnih leja. Cveće, koje se sada uzgaja u našem preduzeću, letnjeg cveća biće posađeno oko 20 hiljada komada."

Započela je i obnova zelenih površina na obali Tise, odnosno njihovo održavanje. Prošle godine je u potpunosti obnovljena površina mola kod štranda, a ove godine obnovljeni su suncobrani od trske.

„Osim toga na kamp prostoru u toku je obnova zelenih površina, odnosno uređivanje mokrih čvorova. Nadamo se da će u odnosu na situaciju, u stvari da će situacija omogućiti da sezona otpočne kao što je bilo i ranijih godina. Otvaranje bazena i dalje planiramo za 15. jun, ali to naravno zavisi od trenutnog stanja" kaže Ivet Bodnar, saradnik za turizam, opština Kanjiža.

Kako bi i meštani nesmetano mogli da uživaju u ovoj obnovi i ulepšavanju, planirano je i prskanje komaraca na teritoriji opštine. U šumskom pojasu duž Tise, na velebitskom jezeru i u okolini Malih Pijaca, obaviće se zaprašivanje komaraca iz aviona.

Kanjiža
cveće
zelene površine
drveća
Tisa
obala

Najnovije

Najčitanije

Postavljen poslednji par šina na brzoj pruzi Subotica-Novi Sad

Radovi na izgradnji deonice brze pruge Beograd-Budimpešta između Subotice i Novog Sada odlično napreduju. Danas poslepodne je kod Bačke Topole postavljen poslednji par šina između dva vojvođanska grada, tako da se glavna pruga može smatrati spojenom.

Preminula Marta Feher

Nakon kratke i teške bolesti u 48 godini života preminula je Marta Feher, novinarka nedeljnika „Het nap“. Od 2017. godine deo je redakcije „Het napa“, pre toga 10 godina radila je u Panon RTV-u.