Ugrás a tartalomra

Obrazovno-vaspitni i kulturni život u Senti tokom karantina

2020.05.09
18:06
2020.05.09
18:25
Forrás
Pannon RTV
Vanredno stanje preko noći je postavilo novi zadatak i za vrtiće u Senti. Trudili su se što brže rešiti učenje na daljinu. U pozorištu je stao život.

Period karantina je vaspitačice u Senti suočila sa novim izazovima, ali one su se trudile iskoristiti mogućnosti virtuelnog sveta. Vaspitačice su kontakte sa roditeljima održavale preko ranije formiranih društvenih grupa. Na nedeljnom nivou su obrađivali razne teme, a vaspitačice su prema unapred određenom nastavnom planu i programu davale savete i ideje za rad kod kuće.

Ildiko Kopas, direktorica vrtića Sneška u Senti: “Ovo naravno ni na koji način neće zameniti vrtić, jer je čak i pričanje bajke interesantno ako ne dolazi iz aparata, nego je priča vaspitačica, sa svim njenim izrazima lica i pokretom tela. Međutim, ipak je bila zamena u nekom smislu.”

Gledalište Senćanskog mađarskog kamernog pozorišta je više od dva meseca prazno. Uvođenjem vanrednog stanja otkazani su unapred najavljeni nastupi. Ali, da ne ostave svoju publiku potpuno bez pozorišnog doživljaja, uprava je odlučila da dosadašnje predstave podeli sa njima na internetu.

Johan Višer, direktor kamernog pozorišta: “I mi smo se upustili u ovo. Pored toga, pokušali smo da održimo kontakt sa gledaocima, na primer i 11. aprila povodom Dana mađarske poezije, kada smo recitovali pesme.”

Prema navodima direktora, zaostale predstave za decu i odrasle će nadoknaditi u novoj sezoni.

Senta
karantina
Johan Višer

Najnovije

17:44, Frissítve: 17:52

Smotra fijakera u Crepaji

Fijakerijada u Crepaji organizovana je po dvadeset osmi put. Iz čitave Srbije ljubitelji konjičkog sporta stigli su u Crepaju na Fijakerijadu i Međunarodnu smotru konja.
14:52, Frissítve: 16:25

Bezbedno na dva točka

Na centralnom trgu u Subotici danas je promovisana bezbedna vožnja biciklom, ali i popularisan biciklizam kao sport. U programu „Gledaj da te vide, vozi se biciklom“ učestvovali su i mališani iz osnovnih škola.

Najčitanije

Posećeni programi na Paliću

Više hiljada ljudi izašlo je i 2. maja na Palić, iako zbog oblačnog vremena nije bila gužva kao prethodnog dana kada se na obali jezera okupilo gotovo 40 hiljada posetilaca.