Ugrás a tartalomra

Zalan Huber i Antonio Konc nastupaju u rok operi „Kralj Ištvan"

2020.05.18
19:24
Forrás
Pannon RTV
Zalan Huber sa Kelebije i Antonio Konc iz Bečeja su među pobednicima na muzičkom i pevačkom takmičenju talenata Mađarske koji će nastupiti u operi „Kralj Ištvan".

Zalan je dobio ulogu Beše u rok operi „Kralj Ištvan" prilagođenoj za dečije izvođenje.

Devetogodišnjak sa Kelebije u emisiji Panon radija govorio je o takmičenju i kako se pripremao.

Osim Zalana Hubera iz Vojvodine će u komadu nastupiti i Antonio Konc. Na takmičenju su učenici iz Mađarske kao i mađarski učenici iz vangraničnih teritorija izvodili po jednu scenu iz poznate rok opere. Izvođenje su ocenjivali stručni žiri i publika.

Program „Kralj Ištvan" obićiće i škole kao deo programa podsećanja na sto godina od Trijanona.

Zalan Huber
Antonio Konc
Kelebija
Bečej
Kralj Ištvan

Najnovije

17:22, Frissítve: 17:37

Svi se pripremaju za praznike

Srbija i Subotica već su danas bile u groznici prazničnih priprema. Mnogo se kupovalo i na Mlečnoj pijaci, prema rečima prodavaca gužva je bila već nego obično.
15:58, Frissítve: 16:41

Vaskrs na Paliću

Povodom predstojećeg pravoslavnih praznika, na Paliću će po česti put biti organizovana manifestacija „Vaskrs na Paliću”.

Najčitanije

Postavljen poslednji par šina na brzoj pruzi Subotica-Novi Sad

Radovi na izgradnji deonice brze pruge Beograd-Budimpešta između Subotice i Novog Sada odlično napreduju. Danas poslepodne je kod Bačke Topole postavljen poslednji par šina između dva vojvođanska grada, tako da se glavna pruga može smatrati spojenom.

Veliko prolećno čišćenje u Tornjošu

U Tornjošu su sve generacije u selu dale svoj doprinos, uzimajući u ruke metle, lopate i džakove, kako bi učestvovali u tradicionalnoj radnoj akciji “Dan planete Zemlje”. Zajedno su se trudili da urede selo.