Ugrás a tartalomra

Jubilarni online koncert Juhas orkestra

2020.05.24
15:55
2020.05.24
17:00
Forrás
Pannon RTV
Jubilarni mini koncert u trajanju od 15 minuta moći će se pratiti večeras do 19 časova. Članovi orkestra koji postoji 20 godina nestrpljivi su da ponovo stanu pred publiku.

Večeras od 19 časova na Youtube kanalu orkestar Juhas predstaviće svoj online jubilarni koncert povodom 20 godina postojanja. Sastav koji svira narodnu muziku planirao je da povodom dve decenije postojanja krajem maja održi koncert u Velikoj većnici Gradske kuće, ali je zbog epidemije korona virusa to odloženo. Gabor Juhas, rukovodilac orkestra u proteklom periodu je na njihov Youtube kanal postavio materijal sa sedam ploča, sedam koncerata i tri video klipa. Sa ovim jubilarnim mini koncertom završavaju se njihove dosadašnje online aktivnosti, a članovi čekaju da ponovo mogu da nastupe pred publikom.

„Snimci su rađeni u Mađarskoj i ovde u Vojvodini. Svako je pojedinačno svirao svoju deonicu i kasnije smo tu radili audio i video montažu. Jubilarni koncert Juhas orkestra sada ovako izgleda, ali kada bude mogućnosti da ponovo zajedno sviramo, onda ćemo naravno održati planirani veliki koncert, a nakon toga krenuti na turneju od preko 10 stanica u Karpatskom basenu" kaže Gabor Juhas, rukovodilac, Juhas orkestar.

Juhász zenekar
Juhas orkestar
koncert

Najnovije

14:09, Frissítve: 19:17

Poskupeli luksuzni proizvodi u Srbiji

U Srbiji je od 1. maja poskupelo nekoliko luksuznih proizvoda. Od utorka će i pušači morati da plaćaju više za jednu paklu cigareta nego do sada. Dobra vest je da ove godine više ne moramo da brinemo o poskupljenju struje i gasa.
16:37, Frissítve: 17:46

Čije jaje je najtvrđe?

U Mokrinu je po 34. put održano Svetsko prvenstvo u tucanju farbanim jajima. Manifestacija se održava svake godine na dan pravoslavnog Vaskrsa, a učesnici dolaze ne samo iz Srbije, već i iz mnogih drugih delova sveta.
16:28, Frissítve: 14:18

Hristos vaskrse!

Vaskrsenje Isusa Hrista je praznik koji simbolizuje pobedu života nad smrću. U svim pravoslavnim hramovima služe se vaskršnje liturije. Patrijarh srpski Porfirije služio je ponoćnu liturgiju u Hramu Svetog Save.

Najčitanije

Posećeni programi na Paliću

Više hiljada ljudi izašlo je i 2. maja na Palić, iako zbog oblačnog vremena nije bila gužva kao prethodnog dana kada se na obali jezera okupilo gotovo 40 hiljada posetilaca.