Ugrás a tartalomra

Otvaraju se granice između Mađarske, Češke i Slovačke

2020.05.26
22:45
Forrás
MTI
Od ponoći granice između Mađarske, Slovačke i Češke biće otvorene za državljane ovih zemalja, prenosi MTI.

Ovo je, odgovarajući na pitanje novinara na konferenciji u Klužu u Rumuniji, potvrdio Peter Sijarto, mađarski ministar spoljne ekonomije i spoljnih poslova. Peter Sijarto je rekao: protekle noći i i jutros sporazumeo se sa češkim i slovačkim kolegama da će od ponoći omogućiti državljanima mađarske, slovačke i češke zadržavanje u ovim zemljama, bez karantina, ukoliko to zadržavanje ne traje duže od 48 časova. Obrazložio je: kada državljanin Mađarske putuje u Češku, Slovaci ga propuštaju, ali u povratku ga više ne puštaju na svoju teritoriju, zbog toga mađarski državljani moraju da se vrate preko Austrije. Ista ova situacija odnosi se i na Čehe koji se vraćaju kući iz Mađarske.

Najnovije

17:22, Frissítve: 17:37

Svi se pripremaju za praznike

Srbija i Subotica već su danas bile u groznici prazničnih priprema. Mnogo se kupovalo i na Mlečnoj pijaci, prema rečima prodavaca gužva je bila već nego obično.
15:58, Frissítve: 16:41

Vaskrs na Paliću

Povodom predstojećeg pravoslavnih praznika, na Paliću će po česti put biti organizovana manifestacija „Vaskrs na Paliću”.

Najčitanije

Postavljen poslednji par šina na brzoj pruzi Subotica-Novi Sad

Radovi na izgradnji deonice brze pruge Beograd-Budimpešta između Subotice i Novog Sada odlično napreduju. Danas poslepodne je kod Bačke Topole postavljen poslednji par šina između dva vojvođanska grada, tako da se glavna pruga može smatrati spojenom.

Veliko prolećno čišćenje u Tornjošu

U Tornjošu su sve generacije u selu dale svoj doprinos, uzimajući u ruke metle, lopate i džakove, kako bi učestvovali u tradicionalnoj radnoj akciji “Dan planete Zemlje”. Zajedno su se trudili da urede selo.