Ugrás a tartalomra

Dobrovoljci očistili mesnu zajednicu Zorka

2020.05.30
22:50
2020.05.30
23:03
Forrás
Pannon RTV
Više od 30 dobrovoljaca učestvovalo u akciji prikupljanja smeća, organizovane drugi put od strane mesne organizacije Zorka Saveza vojvođanskih Mađara.

U okviru akcije na teritoriji subotičke mesne zajednice Zorka mladi i stari su podjednako sakupljali smeće.
 
Smeće u mesnoj zajednici Zorka su volonteri sakupljali u crne džakove. Ekipa od preko trideset ljudi je pored ulica mesne zajednice obišla i Dasčarsku šumu.

Siniša Grubanov: “Od neophodnog značaja je da sačuvamo naše okruženje u pravom prirodnom obliku, jer u slučaju mnogih otpada, koji su umesto u kante bačeni u prirodu, znamo koliko vremena treba da se razgradi: nekim stvarima potrebni su vekovi da se razgrade. Moramo da vodimo računa o svom okruženju, da bude zdravo i čisto, kako za sebe tako i za buduće generacije.”

Leona Tikvicki i njen muž drugi put učestvuju u akciji prikupljanja otpada. Mnogo puta nerado šetaju u šumi, jer jer prepuna razbacanog smeća: “Zato što ovde živim, volim da je čisto. I na ulici uvek pokupim smeće.”

U akciji prikupljanja smeća koji se organizuje drugu godinu, žiteljima mesne zajednice pomagali su i zaposleni u kompaniji Masterplast – naglasio je Zoltan Kudlik, predsednik saveta MZ Zorka: “Ove godine po drugi put organizujemo akciju sakupljanja smeća, jer želimo da stvorimo ekološko svestan svet. Teritorija mesne zajednice Zorka je blizu šume, koje je važno izletničko odredište za građane i turiste. Na žalost, puno smeća se nakupi tokom godine, zato smatramo važnim organizovanje ovakve akcije  svake godine, kako bi šumu i njegovo okruženje održali čistijim.”

Prema rečima organizatora, akcija prikupljanja smeća je završila uspešno kao i prošle godine, na teritoriji MZ Zorka sakupljeno je skoro dva kamiona smeća.

Zorka
dobrovoljci
Subotica
smeće
skupljali
Zoltan Kudlik
Masterplast
Savez vojvođanskih Mađara
Izbori 2020

Slične vesti

Najnovije

15:02, Frissítve: 17:28

Nastavljaju se ulaganja u Subotici

U proteklom periodu asfalt je dobilo više ulica, na Vodozahvatu 1 urađena je zamena filterskih ispuna, a rade i na proširenju vodovodne i kanalizacione mreže. SVM želi da ove poslove nastavi i nakon 2. juna.
13:28, Frissítve: 17:22

Danas je Međunarodni dan Crvenog krsta

Pre 164 godine, 8. maja 1828. godine rođen je Anri Dinan, švajcarski pisac koji je 1860. godine počeo sa stvaranjem humanitarne organizacije Međunarodnog Crvenog krsta. Za datum osnivanja Crvenog krsta smatra se 1863. godina.
12:10, Frissítve: 16:11

Tlu nedostaju obilnije padavine

Visoke temperature koje su naglo došle i zadržale se, kao i nedovoljno padavina i dalje otežava rad ratara – kažu poljoprivrednici u okolini Sente. Trenutno moraju da se bore i protiv štetočina.
17:44, Frissítve: 17:52

Smotra fijakera u Crepaji

Fijakerijada u Crepaji organizovana je po dvadeset osmi put. Iz čitave Srbije ljubitelji konjičkog sporta stigli su u Crepaju na Fijakerijadu i Međunarodnu smotru konja.

Najčitanije

Nastavljaju se ulaganja u Subotici

U proteklom periodu asfalt je dobilo više ulica, na Vodozahvatu 1 urađena je zamena filterskih ispuna, a rade i na proširenju vodovodne i kanalizacione mreže. SVM želi da ove poslove nastavi i nakon 2. juna.