Ugrás a tartalomra

Nova oprema za Dom zdravlja „Dr Hadži Janoš" u Bačkoj Topoli

2020.06.02
19:55
Forrás
Pannon RTV
U iznosu od 1,8 miliona dinara republičkih ulaganja obezbeđeni električni i obični bicikli za patronažne sestre, dok je više odeljenja Doma zdravlja dobilo novu opremu.

Dom zdravlja „Dr Hadži Janoš" u Bačkoj Topoli dobilo je finansijsku podršku u okviru ranije pokrenutog programa srpske vlade za demografiju i populacionu politiku.

Iznos je namenjen kupovini električnih i običnih bicikala za medicinske sestre koje rade ne terenu i savetima pomažu novim mamama. „Osim toga dobili smo opremu za porodilište, kao i za školu za trudnice, gde smo dobili lutke na kojima buduće majke mogu da vežbaju brigu o novorođenčetu. Dobili smo i lopte za školu za trudnice" izjavila je dr Dora Kaloci, direktorica Doma zdravlja „Dr Hadži Janoš", Bačka Topola.

Kancelarija za savetovanje mladih dobila je nove uređaje, obogaćena je projektorom i kompjuterskom opremom. „Ovi uređaji i pomoćna sredstva mnogo će im pomoći. Za mene je velika radost što je vlada ovo obezbedila za Dom zdravlja. Smatram da ćemo i ubuduće sve uraditi da pomognemo ustanovi, gde je to potrebno. To su potvrdile i aktivnosti oko korona virusa, da smo sve učinili u interesu toga da briga o stanovništvu Bačke Topole, što se tiče lečenja i Doma zdravlja, ne izostane ni u kom pogledu" rekao je Gabor Kišlinder, predsednik opštine Bačka Topola.

Predsednik opštine Bačka Topola je dodao da je ovo samo deo ulaganja koje će lokalna samouprava ostvariti preko programa za populacionu i porodičnu politiku. Tu spada sve ono što se ulaže putne troškove đaka putnika, a osim toga značajna su i ulaganja u okviru socijalne oblasti.

dom zdravlja
Bačka Topola
Gabor Kišlinder

Najnovije

14:09, Frissítve: 14:17

Poskupeli luksuzni proizvodi u Srbiji

U Srbiji je od 1. maja poskupelo nekoliko luksuznih proizvoda. Od utorka će i pušači morati da plaćaju više za jednu paklu cigareta nego do sada. Dobra vest je da ove godine više ne moramo da brinemo o poskupljenju struje i gasa.
16:37, Frissítve: 17:46

Čije jaje je najtvrđe?

U Mokrinu je po 34. put održano Svetsko prvenstvo u tucanju farbanim jajima. Manifestacija se održava svake godine na dan pravoslavnog Vaskrsa, a učesnici dolaze ne samo iz Srbije, već i iz mnogih drugih delova sveta.
16:28, Frissítve: 14:18

Hristos vaskrse!

Vaskrsenje Isusa Hrista je praznik koji simbolizuje pobedu života nad smrću. U svim pravoslavnim hramovima služe se vaskršnje liturije. Patrijarh srpski Porfirije služio je ponoćnu liturgiju u Hramu Svetog Save.

Najčitanije

Posećeni programi na Paliću

Više hiljada ljudi izašlo je i 2. maja na Palić, iako zbog oblačnog vremena nije bila gužva kao prethodnog dana kada se na obali jezera okupilo gotovo 40 hiljada posetilaca.