Ugrás a tartalomra

Radna akcija u Novom Selu

2020.06.06
15:03
2020.06.06
23:10
Forrás
Pannon RTV
Lokalna organizacija SVM u Novom Selu danas je organizovala radnu akciju sa svojim volonterima. Uređivali su dvorište zgrade mesne zajednice, mesto okupljanja meštana tokom letnjih programa.

Ekipa volontera je svaki pedalj dvorišta očistila i zelenilo dovela u red. U sada već urednom dvorištu mesne zajednice sledeće nedelje, 12. juna organizuju porodični dan. Radna akcija se zato obavljala danas.

Livia Đivanović, predsednik lokalne organizacije SVM u Novom Selu: “Sve drage ljude iz MZ čekamo, biće dečjih programa, crtanje po licu, ljuljaške, zanimljivi sportski događaji za decu i naravno palačinke za sve.”

U mesnoj zajednici i ranije su organizovane razne manifestacije, na koje su se meštani rado odazivali – kažu organizatori. Bilo je čak i zimskih aktivnosti na velikom i uređenom dvorištu.

Čila Goli, predsednik MZ Novo Selo: “Dolazi leto, deca su već dugo bez programa, trudimo se da za sve uzraste pronađemo neku vrstu aktivnosti. Zato smo mislili da je važno sada, kada imamo priliku ponovo da se sretnemo, ponovo organizujemo događaje za građane, decu, odrasle, porodice, starije osobe, penzionere i zato je bilo vreme da se uradi veliko spremanje u zgradi, na dvorištu i okolini.”

Radna akcija je već prepodne u 10 sati bila u punom jeku. Vredne ruke su šišale travu i živu ogradu, čistile, spremale i formirale grmlje.

“Šišamo zimzelen, skupljamo lišće što je ostalo od prošle godine, šišamo travu. Jesenas smo imali jednu skromniju radnu akciju, tada smo napravili i mali komposter, tamo stavljamo zelenilo” rekao je učesnik akcije Čaba Šanta.

Na kraju radne akcije vredne volontere čekao je ukusan gulaš iz kotlića.

 

Novo Selo
Subotica
akcija
SVM
mesna zajednica
Livia Đivanović
Čila Goli

Najnovije

17:44, Frissítve: 17:52

Smotra fijakera u Crepaji

Fijakerijada u Crepaji organizovana je po dvadeset osmi put. Iz čitave Srbije ljubitelji konjičkog sporta stigli su u Crepaju na Fijakerijadu i Međunarodnu smotru konja.
14:52, Frissítve: 16:25

Bezbedno na dva točka

Na centralnom trgu u Subotici danas je promovisana bezbedna vožnja biciklom, ali i popularisan biciklizam kao sport. U programu „Gledaj da te vide, vozi se biciklom“ učestvovali su i mališani iz osnovnih škola.

Najčitanije

Posećeni programi na Paliću

Više hiljada ljudi izašlo je i 2. maja na Palić, iako zbog oblačnog vremena nije bila gužva kao prethodnog dana kada se na obali jezera okupilo gotovo 40 hiljada posetilaca.