Ugrás a tartalomra

Festival Tisin cvet u Kanjiži

2020.06.06
15:15
2020.06.06
23:12
Forrás
Pannon RTV
Iako Tisa još nije procvetala, po drugi put je održan festival Tisin cvet u Kanjiži.

Na festivalu bilo je prilike fotografisati iz vazduha, zainteresovanima su prikazivani kratki filmovi o cvetanju reke a kasnije su organizatori koncertom zabavljali posetioce na obali Tise.

Mnogi su posetili festival Tisin cvet u Kanjiži, naime ovo je bila prva manifestacija nakon epidemije u potiskom gradu. Agneš Noemi je stigla iz Segedina i posebno ju je interesovao kinematografski sadržaj. Kaže da je ranije dolazila sa roditeljima u Kanjižu: “Srećna sam što sam došla. Tokom detinjstva smo dosta dolazili u Kanjižu, roditelji su ovde imali prijatelje, slikali smo Tisu. Veoma mi se dopada plaža, lepo je uređena.”
 

Ove godine se festivalu priključio i projekat Modern Folking, tako je održan XI. Klub Fono, na kom su nastupali violinista Miroslav Jovančić i solista Arpad Bakoš. Violinista je naglasio da obala Tise ima posebno zračenje što ih inspiriše u muzici. “Uvek me je privlačila priroda i kad sam čuo da postoji mogućnost da opet sviramo u Kanjiži, rado smo došli, davno nismo improvizovali ovde na obali. Nekada davno smo dolazili na Džez festival i svirali veselu muziku. Takva muzika nam je i danas potrebna.”

Atila Ivan organizator događaja kaže da je festival pokrenut prošle godine sa ciljem da prikupe i predstave vrednosti cvetanja Tise: “Želeo sam da povežem cvetanje Tise sa umetnošću. Kao što znamo, mnogi umetnici su inspirisani cvetanjem Tise, slikari, muzičari, pisci i filmski stvaraoci. Pošto se ja uglavnom bavim filmovima, još prošle godine sam sakupio starije filmove o cvetanju Tise, a ove godine neke novije, koje ćemo prikazati.”

Događaj se nastavlja u nedelju uveče puštanjem baklji i paljenjem logorske vatre, a organizatori očekuju sve zainteresovane. Događaj se realizuje u organizaciji Cinema Workshop i OKUD Wemsical Serbia.
 

Tisa
festival
Kanjiža
Tisin cvet
Segedin

Najnovije

15:02, Frissítve: 17:28

Nastavljaju se ulaganja u Subotici

U proteklom periodu asfalt je dobilo više ulica, na Vodozahvatu 1 urađena je zamena filterskih ispuna, a rade i na proširenju vodovodne i kanalizacione mreže. SVM želi da ove poslove nastavi i nakon 2. juna.
13:28, Frissítve: 17:22

Danas je Međunarodni dan Crvenog krsta

Pre 164 godine, 8. maja 1828. godine rođen je Anri Dinan, švajcarski pisac koji je 1860. godine počeo sa stvaranjem humanitarne organizacije Međunarodnog Crvenog krsta. Za datum osnivanja Crvenog krsta smatra se 1863. godina.
12:10, Frissítve: 16:11

Tlu nedostaju obilnije padavine

Visoke temperature koje su naglo došle i zadržale se, kao i nedovoljno padavina i dalje otežava rad ratara – kažu poljoprivrednici u okolini Sente. Trenutno moraju da se bore i protiv štetočina.
17:44, Frissítve: 17:52

Smotra fijakera u Crepaji

Fijakerijada u Crepaji organizovana je po dvadeset osmi put. Iz čitave Srbije ljubitelji konjičkog sporta stigli su u Crepaju na Fijakerijadu i Međunarodnu smotru konja.

Najčitanije

Nastavljaju se ulaganja u Subotici

U proteklom periodu asfalt je dobilo više ulica, na Vodozahvatu 1 urađena je zamena filterskih ispuna, a rade i na proširenju vodovodne i kanalizacione mreže. SVM želi da ove poslove nastavi i nakon 2. juna.