Ugrás a tartalomra

Mališani u Starom Žedniku od danas mogu da idu u novi vrtić

2020.06.08
18:22
2020.06.08
18:28
Forrás
Pannon RTV
U Starom Žedniku danas je otvoren novi vrtić pod nazivom „Delfin", Predškolske ustanove „Naša radost" iz Subotice.

Tom događaju je prisustvovao i Bogdan Laban. Gradonačelnik Subotice je naglasio da je proteklih godina mnogo ulaženo ne samo u vrtiće u gradu, već i u vrtiće u naseljima oko Subotice. Mališani iz Starog Žednika već su popunili objekat, kao i njegovo prostrano i šumovito dvorište.

Vrtić „Delfin" u Starom Žedniku pohađaće od sada oko četrdeset mališana iz lokalne zajednice, od dece u jaslicama, do dece u mešovitim grupama i vrtiću. Ako postoji potreba, kapacitet vrtića mogu da prošire i na 60 mališana.

Dete Eleonore Boršoš do sada je, dok je mama radila, čuvala baka. Ovo je ogromna pomoć za zaposlene roditelje. Pored toga, i sam izgled vrtića je ostavio snažan utisak na roditelje: „Sve je novo, lepo, i biće mnogo dece, biće im lepo."

Inicijativa lokalne zajednice i meštana Starog Žednika je urodila plodom, vrtić je otvoren - rekao je Bogdan Laban. Po mišljenju gradonačelnika Subotice, gradska vlast pokušava da uloži što više sredstava u razvoj okolnih naselja: „Izuzetno smo zadovoljni što je u objekte „Naše radosti", odnosno u predškolsko obrazovanje, u poslednje četiri godine uloženo oko 100 miliona dinara. Naravno, ove projekte smo realizovali zajedno sa Vladom Srbije, i uz pomoć Pokrajinske vlade. Rekonstruisali smo centralnu kuhinju, adaptirano je nekoliko objekata i izgrađeni su novi vrtići. U pojedine objekte smo uveli gas i učinili ih energetski efikasnijima."

Po mišljenju Veljka Vojnića, tehničkog direktora Predškolske ustanove „Naša radost", posebno je važno da su i igrališta u vrtićima, u proteklom periodu, u značajnoj meri obnovljena: „Ono što nam je najviše nedostajalo, to su dečija igrališta. Tu su nam puno pomogli roditelji i Mađarski nacionalni savet, tako da smo, koristeći sredstva iz gradskog budžeta, sredili dvadeset igrališta.. Sada nas očekuje sređivanje i ovog igrališta u narednom periodu, u naredna dva do tri meseca, jer je novac za to obezbeđen."

Vrtić „Delfin" u Starom Žedniku izgrađen je za četiri miliona dinara, u čega su uključeni i troškovi igrališta koje će uskoro biti napravljeno.

Stari Žednik
vrtić
Naša Radost Iskoláskor Előtti Intézmény
Bogdan Laban
deca

Najnovije

17:03, Frissítve: 18:20

Posećeni programi na Paliću

Više hiljada ljudi izašlo je i 2. maja na Palić, iako zbog oblačnog vremena nije bila gužva kao prethodnog dana kada se na obali jezera okupilo gotovo 40 hiljada posetilaca.

Najčitanije

Veliko prolećno čišćenje u Tornjošu

U Tornjošu su sve generacije u selu dale svoj doprinos, uzimajući u ruke metle, lopate i džakove, kako bi učestvovali u tradicionalnoj radnoj akciji “Dan planete Zemlje”. Zajedno su se trudili da urede selo.