Ugrás a tartalomra

Grad danas popodne napravio veliku štetu u Srbobranu

2020.06.08
21:26
2020.06.08
21:44
Forrás
Pannon RTV
Tačne informacije o obimu štete za sada još nisu poznate, ali je nevreme sigurno ostavilo posledice na usevima.

Za samo pola sata u Turiji je palo skoro 60 litara kiše, a u Srbobranu 40 litara i grad veličine lešnika. Led se mogao bacati lopatom. U Srbiji su inače stručnjaci izdali narandžasti meteo-alarm. Kiša je poplavila i Beograd.

Laslo Ifju, zemljoradnik, Srbobran: „U jednom trenutku su nam javili iz Turije, koja pripada Srbobranu, a tamo imamo i zemlje, javljaju da led stoji u selu. Poslali su mi na Viber, da vidim kako to izgleda, odmah me uhvatila nervoza, nije svejedno. Jutka, moja supruga i ja smo krenuli, ali je u selu počeo da pada takav gradu, da smo se okrenuli, ali nas je grad pratio sve do mađarske crkve. Vratili smo se kući, sačekao sam da se vreme malo smiri, a onda sam obišao useve. U Turiji je palo 60 litara kiše, a led se mogao bacati lopatom. Meni je potukao kukuruz, ali hvala Bogu da je osiguran."

Srbobran
grad

Najnovije

14:09, Frissítve: 19:17

Poskupeli luksuzni proizvodi u Srbiji

U Srbiji je od 1. maja poskupelo nekoliko luksuznih proizvoda. Od utorka će i pušači morati da plaćaju više za jednu paklu cigareta nego do sada. Dobra vest je da ove godine više ne moramo da brinemo o poskupljenju struje i gasa.
16:37, Frissítve: 17:46

Čije jaje je najtvrđe?

U Mokrinu je po 34. put održano Svetsko prvenstvo u tucanju farbanim jajima. Manifestacija se održava svake godine na dan pravoslavnog Vaskrsa, a učesnici dolaze ne samo iz Srbije, već i iz mnogih drugih delova sveta.
16:28, Frissítve: 14:18

Hristos vaskrse!

Vaskrsenje Isusa Hrista je praznik koji simbolizuje pobedu života nad smrću. U svim pravoslavnim hramovima služe se vaskršnje liturije. Patrijarh srpski Porfirije služio je ponoćnu liturgiju u Hramu Svetog Save.

Najčitanije

Posećeni programi na Paliću

Više hiljada ljudi izašlo je i 2. maja na Palić, iako zbog oblačnog vremena nije bila gužva kao prethodnog dana kada se na obali jezera okupilo gotovo 40 hiljada posetilaca.