Ugrás a tartalomra

U Maradiku se gradi predškolski centar za mađarsku decu

2020.06.11
16:19
2020.06.11
17:06
Forrás
Pannon RTV
U Vojvodini će ovo biti jedan od najvećih vrtića u rasejanju, čiju izgradnju podržava vlada Mađarske u okviru programa razvoja vrtića u Karpatskom basenu.

Zgrada se prostire na 200 kvadratnih metara površine. Vaspitači će u cenrtu moći da se bave sa oko 25 mališana. Ustanovom će upravljati Reformatorska crkva. Gradilište su u sredu posetili i Anamaria Viček, državna sekretarka za obrazovanje i Aniko Jeras, predsednica Izvršnog odbora MNS-a.

Aniko Jeras je naglasila: „Mislim da će ovo zapravo biti važno predsoblje za obrazovanje na mađarskom jeziku, koje se sprovodi ovde u Maradiku, možemo reći, već pet godina. Deca, koja će svakodnevno ići u ovaj vrtić, i koji će moći da idu u vrtić na maternjem jeziku, vaspitači će se sa njima baviti na svom maternjem jeziku, sigurno ćemo od te dece imati mnogo više prvaka, učenika u osnovnoj školi. Naravno, ovde će i ovaj vrtić dobiti jedno veoma lepo, bogato, eukomfor igralište, koje će biti izgrađeno ovde, ispred zgrade. Pored toga, ova zajednica je već počela da koristi mali minibus, odnosno kombi, koji smo ovoj zajednici takođe uspeli da obezbedimo zahvaljujući mađarskoj vladi."

Maradik
predškolski centar
Aniko Jeras

Najnovije

14:09, Frissítve: 19:17

Poskupeli luksuzni proizvodi u Srbiji

U Srbiji je od 1. maja poskupelo nekoliko luksuznih proizvoda. Od utorka će i pušači morati da plaćaju više za jednu paklu cigareta nego do sada. Dobra vest je da ove godine više ne moramo da brinemo o poskupljenju struje i gasa.
16:37, Frissítve: 17:46

Čije jaje je najtvrđe?

U Mokrinu je po 34. put održano Svetsko prvenstvo u tucanju farbanim jajima. Manifestacija se održava svake godine na dan pravoslavnog Vaskrsa, a učesnici dolaze ne samo iz Srbije, već i iz mnogih drugih delova sveta.
16:28, Frissítve: 14:18

Hristos vaskrse!

Vaskrsenje Isusa Hrista je praznik koji simbolizuje pobedu života nad smrću. U svim pravoslavnim hramovima služe se vaskršnje liturije. Patrijarh srpski Porfirije služio je ponoćnu liturgiju u Hramu Svetog Save.

Najčitanije

Posećeni programi na Paliću

Više hiljada ljudi izašlo je i 2. maja na Palić, iako zbog oblačnog vremena nije bila gužva kao prethodnog dana kada se na obali jezera okupilo gotovo 40 hiljada posetilaca.