Ugrás a tartalomra

Peter Sijarto susreo se sa Ivicom Dačićem u Beogradu

2020.06.17
15:09
2020.06.17
20:56
Forrás
Pannon RTV
Nakon borbe sa epidemijom, došlo je vreme bavljenja privredom - rekao je Peter Sijarto mađarski ministar spoljne ekonomije i spoljnih poslova na zajedničkoj konferenciji za medije sa srpskim kolegom.

Sijarto je naglasio da epidemija nije samo zdravstveno, već i ekonomsko pitanje i ukoliko tesno sarađujemo na planu odbrane ekonomije, onda i Srbija, kao i Mađarska ponovo mogu da postignu ozbiljne uspehe.

Mađarski ministar spoljne ekonomije i spoljnih poslova izjavio je da je mađarska Vlada odobrila podršku za devet mađarskih preduzeća u ukupnom iznosu od 9,1 milijardu forinti za investicije u Srbiju na polju poljoprivrede, prerađivačko-prehrambene industrije i građevinarstva. Od petka će biti dostupna nova konkursna mogućnost za mađarske privrednike, jer vlada pokreće program podrške,  u iznosu od 25 milijardi forinti, za investiociona ulaganja privrednika u susedne zemlje.

Na današnjoj mađarsko-srpskoj konferenciji za novinare u Beogradu, Ivica Dačić, ministar spoljnih poslova Srbije zahvalio se na svoj pomoći koju je Mađarska pružila Srbiji na putu evropskih integracija, kao i u vreme epidemije korona virusa.

Kako je rekao, mađarski ministar spoljnih poslova uvek je bio najglasniji zagovornik evropskih integracija Srbije. Dačić je istakao da su odnosi Srbije i Mađarske, odnosno srpske i mađarske vlade izuzetni, a i da srpska vlada neguje veoma dobre odnose sa najvažnijom partijom Mađara u Vojvodini, Savezom vojvođanskih Mađara.

Peter Sijarto
Ivica Dačić
Beograd

Najnovije

15:36, Frissítve: 16:37

Studentski dom ili iznajmljeni stan?

U nastavku obrazovanja, studenti treba da očekuju brojne troškove. Među njima, najveći su izdaci za stanovanje. Zbog povoljnih cena većina se odlučuje za studentski dom, ali ako je previše prijavljenih, ostaje mogućnost iznajmljivanja stana.
13:38, Frissítve: 16:24

Cela država priseća se žrtava

Godinu dana nakon masovnog ubistva u beogradskoj školi, cela država seća se stradalih. Televizijski i radijski program jutros je prekinut u 8:41 časova i jednominutnim ćutanjem odata je počast ubijenima u masovnoj pucnjavi.

Najčitanije

Posećeni programi na Paliću

Više hiljada ljudi izašlo je i 2. maja na Palić, iako zbog oblačnog vremena nije bila gužva kao prethodnog dana kada se na obali jezera okupilo gotovo 40 hiljada posetilaca.

Veliko prolećno čišćenje u Tornjošu

U Tornjošu su sve generacije u selu dale svoj doprinos, uzimajući u ruke metle, lopate i džakove, kako bi učestvovali u tradicionalnoj radnoj akciji “Dan planete Zemlje”. Zajedno su se trudili da urede selo.