Ugrás a tartalomra

Već nedelju dana traje cvetanje reke Tise kod Kanjiže

2020.06.18
16:26
Forrás
Pannon RTV
Tisa je trenutno jedna od najčistijih reka u srednjoj Evropi i zahvaljujući tome ove godine može videti veoma bogato cvetanje Tise.

Uprkos oblačnom vremenu, oni koji su juče otišli na obalu reke, bili su svedoci prelepog cvetanja Tise – rekao je za Panon Radio kapetan Čaba Šarnjai, koji je na vodi već 20 godina i posmatra ovaj proces iz godine u godinu. Vredi posmatrati svadbeni ples ovih sitnih insekata sa obale, ali i vode - dodao je kapetan broda Tiski tango.  

Čaba Šarnjai: „Nikada se nije desilo da se po kiši, u velikoj vodi, tokom zahlađenje, uprkos padu temperature vode, ovi insekti pojave. Ima ih toliko i toliko se žele da se pare, da žive, da na njih uopšte ne utiče vreme i vodostaj. Ako dragi posetioci dođu ovde, kod izviđača, tu se ova pojava može posmatrati i sa mola i sa obale, a mogu se pojesti i vrlo ukusne palačinke."

Tisa
cvetanje
Kanjiža
Čaba Šarnjai
reka

Najnovije

17:22, Frissítve: 17:37

Svi se pripremaju za praznike

Srbija i Subotica već su danas bile u groznici prazničnih priprema. Mnogo se kupovalo i na Mlečnoj pijaci, prema rečima prodavaca gužva je bila već nego obično.

Najčitanije

Postavljen poslednji par šina na brzoj pruzi Subotica-Novi Sad

Radovi na izgradnji deonice brze pruge Beograd-Budimpešta između Subotice i Novog Sada odlično napreduju. Danas poslepodne je kod Bačke Topole postavljen poslednji par šina između dva vojvođanska grada, tako da se glavna pruga može smatrati spojenom.

Veliko prolećno čišćenje u Tornjošu

U Tornjošu su sve generacije u selu dale svoj doprinos, uzimajući u ruke metle, lopate i džakove, kako bi učestvovali u tradicionalnoj radnoj akciji “Dan planete Zemlje”. Zajedno su se trudili da urede selo.