Ugrás a tartalomra

Završena je obnova tri klinike Kliničkog Centra Vojvodine u Novom Sadu

2020.06.18
17:45
2020.06.18
17:51
Forrás
Pannon RTV
Obnovljene su Klinika za neurohirurgiju, Klinika za vaskularnu i endovaskularnu hirurgiju, odnosno Klinika za anesteziju, intenzivnu terapiju i terapiju bola.

Pored toga, otvoren je novoizgrađeni deo Klinike za ginekologiju i akušerstvo. Obnovljene objekte otvorili su pokrajinski sekretar za zdravstvo, Zoran Gojković i Igor Mirović, predsednik Pokrajinske vlade. Mirović je rekao da će se pacijenti, nakon kompletne dezinfekcije zgrada, suočiti sa najsavremenijim uslovima.

Igor Mirović, predsednik Pokrajinske vlade: „Do sada smo renovirali 9 Klinika, a u toku je renoviranje deseei. Nadam se da bi izgradnja Kamenice 3 mogla početi u roku od mesec i po dana. Obezbeđujemo 10 hiljada kvadratnih metara prostora za 3 važne institucije. To uključuje Institute za onkologiju, plućne i kardiovaskularne bolesti. Preostalo je još puno posla. Razvoj zdravstvenog sistema se mora nastaviti."

Novi Sad
Klinički centar Vojvodine
Igor Mirović

Najnovije

17:44, Frissítve: 17:52

Smotra fijakera u Crepaji

Fijakerijada u Crepaji organizovana je po dvadeset osmi put. Iz čitave Srbije ljubitelji konjičkog sporta stigli su u Crepaju na Fijakerijadu i Međunarodnu smotru konja.
14:52, Frissítve: 16:25

Bezbedno na dva točka

Na centralnom trgu u Subotici danas je promovisana bezbedna vožnja biciklom, ali i popularisan biciklizam kao sport. U programu „Gledaj da te vide, vozi se biciklom“ učestvovali su i mališani iz osnovnih škola.

Najčitanije

Posećeni programi na Paliću

Više hiljada ljudi izašlo je i 2. maja na Palić, iako zbog oblačnog vremena nije bila gužva kao prethodnog dana kada se na obali jezera okupilo gotovo 40 hiljada posetilaca.