Ugrás a tartalomra

Subotica: SNS prvi sa 41,72%, SVM na drugom mestu sa 29,43%

2020.06.22
21:20
Forrás
Pannon RTV
Objavljeni su konačni rezultati opštinskih izbora u Subotici – rekao je Karolj Kovač, član Gradske izborne komisije u Subotici u emisiji “Javni poslovi”.

Utvrđeni su mandati na osnovu glasova za liste. Na izborima u Subotici pobedila je Srpska napredna stranka, drugo mesto po broju glasova pripalo je Savezu vojvođanskih Mađara.

Karolj Kovač, član Gradske izborne komisije u Subotici: “Na prvom mestu je Srpska napredna stranka sa 41,72% i ostaje na 31 mandata. Na drugom mestu je Savez vojvođanskih Mađara sa 29,43% i dobijenih 22 mandata. Srpska radikalna stranka nije prešla prag. Ruska stranka postigla je 1,66% i pošto je reč o manjinskoj listi, dobili su jedan mandat. Socijalistička partija Srbije postigla je 5,29% i dobila je 4 mesta. Savez Bačkih Bunjevaca dobio je 3,05% i 2 mandata, a Vojvođanski front 5,15 % i 3 mandata. Građanski pokret Subotica koji predvodi Jene Maglai je sa 6,21% dobio 4 mandata. Hrvatski demokratski forum je na izborima osvojio 1,26%, na žalost nije prešao prag i nema mandat.”

Izbori 2020
Subotica

Najnovije

14:09, Frissítve: 19:17

Poskupeli luksuzni proizvodi u Srbiji

U Srbiji je od 1. maja poskupelo nekoliko luksuznih proizvoda. Od utorka će i pušači morati da plaćaju više za jednu paklu cigareta nego do sada. Dobra vest je da ove godine više ne moramo da brinemo o poskupljenju struje i gasa.
16:37, Frissítve: 17:46

Čije jaje je najtvrđe?

U Mokrinu je po 34. put održano Svetsko prvenstvo u tucanju farbanim jajima. Manifestacija se održava svake godine na dan pravoslavnog Vaskrsa, a učesnici dolaze ne samo iz Srbije, već i iz mnogih drugih delova sveta.
16:28, Frissítve: 14:18

Hristos vaskrse!

Vaskrsenje Isusa Hrista je praznik koji simbolizuje pobedu života nad smrću. U svim pravoslavnim hramovima služe se vaskršnje liturije. Patrijarh srpski Porfirije služio je ponoćnu liturgiju u Hramu Svetog Save.

Najčitanije

Posećeni programi na Paliću

Više hiljada ljudi izašlo je i 2. maja na Palić, iako zbog oblačnog vremena nije bila gužva kao prethodnog dana kada se na obali jezera okupilo gotovo 40 hiljada posetilaca.