Ugrás a tartalomra

Stalno raste vodostaj Tise kod Sente

2020.06.23
16:13
2020.06.23
19:01
Forrás
Pannon RTV
Proteklih sedmica rast nivoa Tise kod Sente jasno je uočljiv.

Glavni razlog porasta vodostaja je kišovito vreme. Stručnjaci kažu da se može očekivati dalji rast nivoa reke, ali da to neće dovesti do vanredne situacije. Na osnovu poslednjeg izveštaja Republičkog hidrometerološkog zavoda nivo Tise je 414 centimetara. U međuvremenu, predviđa se da bi tokom današnjeg dana nivo vode mogao dostići i 440 centimetara.

Na osnovu jutarnjih merenja Vodoprivrednog preduzeća DTD u Senti nivo vode je već bio 431 centimetar. Dodaju da ovaj nivo još ne znači vanrednu situaciju, te da prvi stepen zaštite od poplava počinje kada vodeni stub dostigne 600 centimetara.

„Ovaj nagli visoki rast, koji nije uobičajen u ovom periodu, prouzrokovan je kišama. Napunjeni su gornji slivovi Tise, i oni se razumljivo ulivaju u Tisu. To je izazvalo porast vodostaja Tise" kaže Viktor Šuveg, inžinjeg Vodoprivrednog preduzeća DTD.

Inžinjer dodaje da se narednih dana može očekivati dalji porast nivoa reke. Stručnjaci procenjuju da će voda rasti daljih 50 centimetara, a da će se nakon toga, Tisa polako povući u korito.

vodostaj
Tisa
Senta

Najnovije

14:09, Frissítve: 19:17

Poskupeli luksuzni proizvodi u Srbiji

U Srbiji je od 1. maja poskupelo nekoliko luksuznih proizvoda. Od utorka će i pušači morati da plaćaju više za jednu paklu cigareta nego do sada. Dobra vest je da ove godine više ne moramo da brinemo o poskupljenju struje i gasa.
16:37, Frissítve: 17:46

Čije jaje je najtvrđe?

U Mokrinu je po 34. put održano Svetsko prvenstvo u tucanju farbanim jajima. Manifestacija se održava svake godine na dan pravoslavnog Vaskrsa, a učesnici dolaze ne samo iz Srbije, već i iz mnogih drugih delova sveta.
16:28, Frissítve: 14:18

Hristos vaskrse!

Vaskrsenje Isusa Hrista je praznik koji simbolizuje pobedu života nad smrću. U svim pravoslavnim hramovima služe se vaskršnje liturije. Patrijarh srpski Porfirije služio je ponoćnu liturgiju u Hramu Svetog Save.

Najčitanije

Posećeni programi na Paliću

Više hiljada ljudi izašlo je i 2. maja na Palić, iako zbog oblačnog vremena nije bila gužva kao prethodnog dana kada se na obali jezera okupilo gotovo 40 hiljada posetilaca.